Stari, obični bungalov zablistao je u potpuno novom izdanju, i to zahvaljujući trudu vlasnika kuće, čiji je dom sada pretvoren u luksuzan i moderan prostor. Većinu posla i radova odradili su sami i tako uštedjeli oko 34.500 funti (oko 310.500 kuna).

Galerija Par iz Manchestera transformirao je stari bungalov u kuću iz snova uz znatnu uštedu novaca - 2 Par iz Manchestera transformirao je stari bungalov u kuću iz snova uz znatnu uštedu novaca - 4 Par iz Manchestera transformirao je stari bungalov u kuću iz snova uz znatnu uštedu novaca - 3 +5 Par iz Manchestera transformirao je stari bungalov u kuću iz snova uz znatnu uštedu novca

Anna i Phill Cooper kupili su nekretninu s tri spavaće sobe i dvije kupaonice u Manchesteru za 175.000 funti 2009. godine. U to vrijeme kuća je nedavno bila renovirana i nisu smatrali da u njoj ima puno posla. No, u godinama koje su uslijedile shvatili su da žele stvoriti otvoreni prostor koji bi više odgovarao njima i njihovoj djeci od 13 i 8 godina.

Par iz Manchestera transformirao je stari bungalov u kuću iz snova uz znatnu uštedu novaca - 8 Njihov dom sada je neprepoznatljiv od onog kako je prije izgledao (Foto: Profimedia)

Nakon 11 godina tijekom kojih su slagali financijsku računicu, posudili su 68.000 funti na hipoteku kuće i u lipnju 2020. započeli s radovima. Cilj im je bio nadograditi još jedan kat te renovirati ostatak kuće. Kako se renovacija odvijala tijekom pandemije, Phill nije bilo toliko zauzet svojim redovnim poslom, pa je odlučio što više posla oko renovacije napraviti sam.

Par iz Manchestera transformirao je stari bungalov u kuću iz snova uz znatnu uštedu novaca - 3 Dobili su otvoreni prostor uređen u modernom stilu (Foto: Profimedia)

Sada kada je preuređenje skoro u potpunosti gotovo, troškovi iznose 72.500 funti, ali prema procjenama, slična nadogradnja za prostor te veličine u tom području koštala bi otprilike 107.000 funti, što znači da su time što su većinu posla obavili sami uštedjeli oko 34.500 funti.

Par iz Manchestera transformirao je stari bungalov u kuću iz snova uz znatnu uštedu novaca - 7 I kupaonica je doživjela transformaciju (Foto: Profimedia)

Phill je ljeto prije renovacije završio renoviranje sličnog, ali manjeg prostora sa svojim ocem ,pa se osjećao dovoljno samopouzdanim da se prihvati i ovog izazova, kazala je Anna Cooper za Jam Press.

Staru, trošnu kuću novi vlasnici pretvorili su u savršen dom, a većinu posla odradili su sami - 2 Kakva transformacija! Kako je ljubavni par preuredio trošnu kuću koju su drugi otpisali

Samohrana majka preuredila je stari stan u moderno i šik mjesto za život Kako je samohrana majka neugledan iznajmljeni stan preuredila u najugodniju oazu za život

Kako je Phill po zanimanju inženjer, posao mu je tijekom pandemije bio malo manje zahtjevan te je imao više slobodnog vremena. Par je angažirao i arhitekta, koji je njihov prijatelj i koji im je uvijek bio na raspolaganju za savjete i ideje. Unajmili su i tim zidara, krovopokrivača, grafičkog dizajnera i fasadera.

Pronađite još inspiracije za uređenje životnog prostora:

Transformacija doma - 4 Velika promjena: Od zapuštene kuće koju nitko nije taknuo 40 godina do predivnog doma

Neki predmeti u kuhinji su suvišni Imate li ih vi? Šest predmeta koje dizajneri interijera nikad ne bi držali u kuhinji

Mladi par sam je preuredio svoj stan u Engelskoj Pogledajte kako je mladi par od zapuštenog stana napravio moderno mjesto za život

Transformacija derutne kuće u ljupki dom iz mašte - 2 Kako je bračni par neuseljivu derutnu kuću preuredio u ljupki dom iz mašte

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju