U Katoličkom je kalendaru 12. travnja upisano ime Davorka pa sve žene s ovim imenom danas slave imendan. Odakle dolazi ovo snažno žensko ime i koje je njegovo značenje možete provjeriti u nastavku.

Davorka je žensko ime staroslavenskog podrijetla. Iako je muška varijanta popularnija na našim prostorima, roditelji su kroz povijest ovo ime davali i djevojčicama, kako bi istaknuli njihovu snagu.

Iako podrijetlo ovog imena nije sasvim sigurno, brojni izvor i stari spisi navode kako je ime Davor (tako i Davorka) nastalo od starog uzvika - davori, koji označava čuđenje, radost, prijetnju i žalost, kako u kojem kontekstu. Ime Davor nosi je i staroslavenski bog rata.

Davorke su vrlo inteligentne, brzo uče, spretne su, organizirane i vole si ugoditi.

Danas u Hrvatskoj živi oko tri tisuće imenjakinja. Najviše Davorki živi Sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a najmanje u Istočnoj Hrvatskoj, dok je najveći postotak po broju imenjakinja u Motovunu, govore podaci Acta Croatice.

Svako ime sa sobom nosi određenu numerološku vrijednost koja utječe na karakter osobe, a broj svih Davorki je pet. Osobe s brojem pet su izrazito vesele i komunikativne, a mnogi im govore da su one poput lijeka svojim bližnjima.

Uvijek imaju pravu riječ u pravo vrijeme i vrlo su cijenjene zbog empatičnosti, racionalnosti i čvrstoće – kad je to potrebno. Davorke su vrlo inteligentne, brzo uče, spretne su, organizirane i vole si ugoditi.

One će uvijek potrošiti malo više novca ako im to garantira ugodu i nikad se nikome za to neće opravdavati. Iako su dobre duše koje su uvijek tu za druge, Davorke i sebe znaju staviti na prvo mjesto.

Sunčica Kakve su osobe koje nose ime Sunčica? Natalije slave imendan Kakve su osobe koje nose ime Natalija? Leonarda Kakve su osobe koje nose ime Leonarda? Marijana Kakve su osobe koje nose ime Marijana? Maja Kakve su osobe koje nose ime Maja? Rebeka Kakve su žene koje nose ime Rebeka? Lea Kakve su osobe koje nose ime Lea? Vesna Kakve su osobe koje nose ime Vesna? Vjekoslava Kakve su osobe koje nose ime Vjekoslava? Patricija Kakve su osobe koje nose ime Patricija? Emilija Kakve su osobe koje nose ime Emilija?

Sretan imendan!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju