U Katoličkom je kalendaru 10. ožujka upisano ime Emil pa je to jedan od dana kad Emilije slave imendan. Kakve su osobe koje nose ovo lijepo žensko ime i koje je njegovo značenje možete provjeriti u nastavku.

Ime Emilija (Emilia, Emili, Emily) dolazi od latinske riječi aemula što znači ona koja se natječe, žena natjecateljskog duha. Drugi pak izvori govore da ime Emilija dolazi od germanske riječi ermen, koja znači kompletna.

Prema podacima Acta Croatice, Emilija se nalazi među prvih 500 imena u Hrvatskoj, a na ovim prostorima živi oko tri tisuće imenjakinja. Ovo je ime bilo najpopularnije tridesetih godina prošlog stoljeća, a danas su popularne njegove varijante, kao što je Emily.

Emilije imaju natjecateljski duh, vole prirodu i zdravi život.

Svako ime u sebi skriva i određenu numerološku vrijednost, a broj svim Emilija je sedam. Osobe s ovim brojem svjesne su sebe i svojih kvaliteta, odane su, stabilne i savršene su prijateljice.

Baš kao što govori značenje njihova imena, one su kompletne i ništa ih ne može pokolebati. U njihovom društvu uvijek je lijepo, bez obzira radi li se o dobrom provodu ili kvalitetnom razgovoru.

 

Imaju natjecateljski duh, vole prirodu i zdravi život, a onih koji ih znaju govore kako im je jedina mana to što baš i ne znaju gubiti.

Ema Kakve su osobe koje nose ime Ema? Brigita Kakve su osobe koje nose ime Brigita? Vanja Kakve su osobe koje nose ime Vanja? Gordana Kakve su osobe koje nose ime Gordana? Valentina Kakve su osobe koje nose ime Valentina? Sandra Kakve su žene koje nose ime Sandra? Gabrijela Kakve su osobe koje nose ime Gabrijela? Romana Kakve su osobe koje nose ime Romana? Ida Kakve su žene koje nose ime Ida? Vedrana Kakve su osobe koje nose ime Vedrana?

Sretan imendan!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju