U Katoličkom je kalendaru 15. ožujka upisano ime Vjekoslava pa sve osobe s ovim starim hrvatskim imenom danas slave imendan. Koje je značenje ovog imena i kakve su osobe koje ga nose, možete provjeriti u nastavku.

Ime Vjekoslava ženska je inačica imena Vjekoslav, nastalog od dvije riječi – vječno i slavlje. U doslovnom prijevodu ono označava osobu koja slavi život u njegovoj ljepoti, ali i u onim težim trenucima, kad trebamo pokazati svoju unutarnju snagu.

Neki izvori govore da je ovo ime bilo vrlo popularno među plemićima i kraljevima, jer se odnosilo da dugotrajan uspjeh, snagu i slavu.

Prema podacima Acta Croatice, ime Vjekoslava nalazi se među prvih 500 najpopularnijih imena na ovim prostorima, a u Hrvatskoj trenutačno živi oko dvije tisuće imenjakinja. Najviše Vjekoslava živi u Zagrebu, Osijeku i Općini Beretinec u Varaždinskoj županiji.

Vjekoslave su hrabre, časne i poštene, a najviše ih boli ljudska nepravda koju baš uvijek pokušavaju ispraviti.

Svako ime sa sobom nosi i određenu numerološku vrijednost, a broj svih Vjekoslavi jest osam. Osobe koje u svom imenu nose ovaj broj borbene su, ustrajne i vrlo pozitivne, a malo koji životni problem ih može pokolebati. Hrabre su, časne i poštene, a najviše ih boli ljudska nepravda koju baš uvijek pokušavaju ispraviti.

Sabina Kakve su osobe koje nose ime Sabina? Patricija Kakve su osobe koje nose ime Patricija? Bernarda Kakve su žene koje nose ima Bernarda? Emilija Kakve su osobe koje nose ime Emilija? Zvjezdana Kakve su osobe koje nose ime Zvjezdana? Ida Kakve su žene koje nose ime Ida? Romana Kakve su osobe koje nose ime Romana? Gabrijela Kakve su osobe koje nose ime Gabrijela? Sandra Kakve su žene koje nose ime Sandra? Valentina Kakve su osobe koje nose ime Valentina? Brigita Kakve su osobe koje nose ime Brigita?

Sretan imendan!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju