Na današnji dan imendan slave Darije.

Sveta Darija bila je ranokršćanska svetica koja je zajedno sa suprugom umrla mučeničkom smrću u 3. ili 4. stoljeću, a spomendan joj je 25. listopada, zbog čega smo današnji dan iskoristili kao povod da provjerimo značenje tog čestog ženskog imena.

Postoji više tumačenja, a prema jednom od njih, ime Darija izvedeno je od riječi "dar", u skladu s čim je značenje ovog imena 'ona koja je dar s neba'.

Prema drugom tumačenju, ime Darija izvedeno je od grčke riječi Daerios, koja znači 'imati', odnosno 'posjedovati'.

Značenje imena Darija objašnjava i numerologija, prema kojoj su osobe koje nose ovo ime rođene vođe. Pozitivne osobine Darija su samostalnost, kreativnost, ambicioznost i samosvjesnost.

Kada je u pitanju ljubav, radi se o osobama koje preuzimaju inicijativu i koje su uzbudljive partnerice spremne iskusiti nove stvari, a to isto očekuju od svoje druge polovice.

Ima Darija u Hrvatskoj je jedno od češćih imena i dijeli ga više od tri tisuće imenjakinja. Najviše ih je u Zagrebu, a ime je najpopularnije bilo 1981. godine.
 
Slavne žene koje nose ovo ime jesu glumice Daria Lorenci i Daria Knez te pjevačica Daria Hodnik. Ime Daria nosi i junakinja istoimene popularne američke animirane serije.

Irena Kakve su osobe koje nose ime Irena? Gabrijela Kakve su osobe koje nose ime Gabrijela? Mihaela Kakve su osobe koje nose ime Mihaela? Sabina Kakve su osobe koje nose ime Sabina? Aleksandra, Imendan "Zaštitnice muškaraca": Kakve su osobe koje nose ime Aleksandra? Ana Snalažljive i odlučne: Kakve su osobe koje nose ime Ana? Danijela Kakve su osobe koje nose ime Danijela?

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju