U Katoličkom je kalendaru 10. srpnja upisano ime Ljubica. Kako je nastalo ovo staro žensko ime te kakve su osobe koje ga nose, možete provjeriti u nastavku.

Ljubica je ime staroslavenskog podrijetla. Iako je danas rijetko i zastarjelo, u vrijeme naših baka ovo je bilo jedno od najljepših ženskih imena koje su roditelji često birali za svoje djevojčice.

Postoji nekoliko tumačenja o nastanku imena Ljubica, a dva su najpopularnija.

Osobe koje nose ime Ljubica snažne su poput proljetnog cvijeta, a ujedno nježne, brižne i pune empatije.

Vjeruje se da je ime Ljubica nastalo prema plavome cvijetu, vjesniku proljeća koji osvaja mirisom, izgledom i velikom snagom jer može podnijeti mraz i razne vremenske neprilike. Na prvi pogled nježan, ovaj je cvijet zvijezda proljetnog vrta.

Drugo tumačenje kaže da je ime Ljubica nastao od glagola ljubiti. Ljubo, Ljuba ili Ljuban, glavni lik Vlaka u snijegu kojega je utjelovio Slavko Štimac, samo su neke od varijacija ovoga imena.

Osobe koje nose ime Ljubica snažne su poput proljetnog cvijeta, a ujedno nježne, brižne i pune empatije. Ljubice obično uživaju u kuhanju i prave su majstorice u pripremi slastica, a velikodušnost je njihova glavna crta karaktera.

Ako u životu imate Ljubicu, onda imate pravog prijatelja. Njihova se ljubav prepoznaje u najtežim situacijama i možete biti sigurni da vas nikada neće iznevjeriti.

Elizabeta Kakve su osobe koje nose ime Elizabeta? Višnja Kakve su osobe koje nose ime Višnja? Zvjezdana Kakve su osobe koje nose ime Zvjezdana? Petre slave imendan 29. lipnja Otkrijte kakve su osobe koje nose ime Petra Zdenka Kakve su osobe koje nose ime Zdenka? Antonija Kakve su osobe koje nose ime Antonija? Greta Kakve su osobe koje nose ime Greta? Dijana Kakve su osobe koje nose ime Dijana? Anamarija Kakve su osobe koje nose ima Anamarija? Željka Kakve su osobe koje nose ime Željka?

Sretan imendan! 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju