Desetog dana mjeseca lipnja u Katoličkom je kalendaru upisano ime Greta pa tada slavimo njihov imendan. Kako je nastalo ove popularno žensko ime i kakve su osobe koje ga nose, provjerite u nastavku.

Ime Greta grčkog je podrijetla, a vjeruje se da je nastalo od povijesnog imena Margarita i da ga je usmena predaja, ali i varijacije nastale zbog različitih jezika diljem svijeta, preoblikovale u kratko i zvučno ime koje se danas podosta razlikuje od originala.

Ime Margarita, a time i Greta, nastalo je od grčke riječi μαργαρίτης, što u prijevodu znači biser.

Drugi izvori govore da je ovo lijepo žensko ime nastalo od španjolske riječi za omiljenu proljetnicu, odnosno tratinčicu.

Tople su osobe i prave prijateljice koje će uvijek biti tu za vas.

Zanimljivo je da ime Greta Australci, Englezi, Šveđani i Danci koriste kako bi imenovali naselja, željezničke stanice i aerodrome, više nego osobe, a pod ovim imenom na svijetu postoji čak nekoliko rock bendova.

Numerološki broj, koji određuje osobnost žena s ovim imenom, jest šest. Grete su šarmantne zavodnice, zaljubljene u ljude, prirodu i sve ljepote koje život nosi. Mnoge Grete su umjetnice, a misaona sfera života puno im je zanimljivija od racionalne.

Tople su osobe i prave prijateljice koje će uvijek biti tu za vas. Kad se pojavi životni problem, Grete će uvijek imati rješenje za vas. S druge strane, često propuštaju živne prilike kako bi usrećile druge ljude pa su u dubini duše nezadovoljne.

Anamarija Kakve su osobe koje nose ima Anamarija? Željka Kakve su osobe koje nose ime Željka? Rita Kakve su osobe koje nose ime Rita? Renata Kakve su osobe koje nose ime Renata? Cvijeta Kakve su osobe koje nose ime Cvijeta? Višnja Kakve su osobe koje nose ime Višnja? Helena Kakve su žene koje nose ime Helena? Marta Kakve su osobe koje nose ime Marta? Ida Kakve su žene koje nose ime Ida?

Sretan imendan! 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju