U Katoličkom je kalendaru 1. srpnja upisano ime Zvjezdana pa žene koje nose ovo staro hrvatsko ime danas slave imenan.

Zvjezdana je ime nastalo od imenice zvijezda, koja je pak simbol duha i svjetlosti.

Zvijezde su nebeska tijela koja su ljude oduvijek fascinirala - ima ih bezbroj, a pogled na zvjezdano jedan je od ljepših pogleda. Zvijezde su tisućama godina ljudima služuile kao vodiči pa ne čudi da su bile inspiracija i za ovo predivno ime.

U Hrvatskoj danas živi više od 2000 Zvjezdana, a ime je najpopularnije bilo od 1956. do 1965. godine.

Žene koje nose ovo ime velikodušne su, jedinstvene, entuzijastične, ali i zagonetne. Zvjezdane su i dojmljive, atraktivne i nepristrane.

Značenje imena Zvjezdana objašnjava i numerologija, prema kojoj se radi o rođenim vođama i osobama koje su samostalne, kreativne, ambiciozne i samosvjesne.

Kada je u pitanju ljubav, ovo su osobe koje preuzimaju inicijativu. Zvjedane su, tako kaže numerologija, uzbudljive partnerice koje su spremne iskustiti nove stvari, a isto očekuju i od svog partnera.

Petre slave imendan 29. lipnja Otkrijte kakve su osobe koje nose ime Petra Ivane slave imendan 27. prosinca Kakvo se značenje krije iza jednog od najčešćih imena u Hrvatskoj? Zdenka Kakve su osobe koje nose ime Zdenka? Antonija Kakve su osobe koje nose ime Antonija? Greta Kakve su osobe koje nose ime Greta? Dijana Kakve su osobe koje nose ime Dijana? Anamarija Kakve su osobe koje nose ima Anamarija? Željka Kakve su osobe koje nose ime Željka? Renata Kakve su osobe koje nose ime Renata? Cvita Kakve su osobe koje nose ime Cvita? Marta Kakve su osobe koje nose ime Marta? Helena Kakve su žene koje nose ime Helena?

Sretan imendan!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju