U katoličkom kalendaru 6. ožujka upisano je ime Zvjezdana pa žene koje nose to staro hrvatsko ime danas slave imenan.

Zvjezdana je ime nastalo od imenice zvijezda, koja je pak simbol duha i svjetlosti.

Zvijezde su nebeska tijela koja su ljude oduvijek fascinirala - ima ih bezbroj, a pogled na zvjezdano jedan je od ljepših pogleda. Zvijezde su tisućama godina ljudima služile kao vodiči, pa ne čudi što su bile inspiracija i za to predivno ime.

U Hrvatskoj danas živi više od 2000 Zvjezdana, a ime je najpopularnije bilo od 1956. do 1965. godine.

Žene koje nose ovo ime velikodušne su, jedinstvene, entuzijastične, ali i zagonetne. Zvjezdane su i dojmljive, atraktivne i nepristrane.

Značenje imena Zvjezdana objašnjava i numerologija, prema kojoj se radi o rođenim vođama i osobama koje su samostalne, kreativne, ambiciozne i samosvjesne.

Kada je u pitanju ljubav, to su osobe koje preuzimaju inicijativu. Zvjedane su, tako kaže numerologija, uzbudljive partnerice koje su spremne iskusiti nove stvari, a isto očekuju i od svoga partnera.

Petre slave imendan 29. lipnja Otkrijte kakve su osobe koje nose ime Petra Ivane slave imendan 27. prosinca Kakve su osobe koje nose ime Ivana? Zdenka Kakve su osobe koje nose ime Zdenka? Antonija Kakve su osobe koje nose ime Antonija? Greta Kakve su osobe koje nose ime Greta? Dijana Kakve su osobe koje nose ime Dijana? Anamarija Kakve su osobe koje nose ima Anamarija? Željka Kakve su osobe koje nose ime Željka? Renata Kakve su osobe koje nose ime Renata? Cvijeta Kakve su osobe koje nose ime Cvijeta? Marta Kakve su osobe koje nose ime Marta? Helena Kakve su žene koje nose ime Helena?

Sretan imendan!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju