22. svibnja u Katoličkom je kalendaru upisano ime Renata. Koje je značenje ovog starog imena i kakve su osobe koje ga nose, možete provjeriti u nastavku.

Ime Renata jedno je od popularnijih na ovim područjima, a prvi se puta spominje još u rimskim spisima. Obično se navode dva značenje ovog snažnog ženskog imena, a oba su lijepa i posebna.

Prvo tumačenje podrijetla imena Renata kaže da ono dolazi od latinske riječi renatus, što znači ponovno rođenje, odnosno ponovno rođena. U doba ranog kršćanstva, ovo su ime davali poganima koji bi se krstili i tako prihvatili novi način života.

Renate uvijek vješto paze kako ne bi povrijedile druge ljude jer ih kroz život vode čisto srce i mirna savjest.

Drugo pak tumačenje dolazi iz arapskih krajeva i znači ugodna melodija. U zemljama u kojima je islam vodeća religija, ovo je tumačenje najšire prihvaćeno.

Baš kao što govori i njihovo ime, Renate su ugodne, komunikativne, elokventne i omiljene u društvu.

Duhovne su osobe, često aktivne vjernice, a obitelj im uvijek na prvom mjestu. Vole rutinu i uvijek igraju na sigurno, a rizik kod Renata rijetko dolazi u obzir.

Renate uvijek vješto paze kako ne bi povrijedile druge ljude jer ih kroz život vode čisto srce i mirna savjest. Svi koji poznaju Renatu, znaju da je to poštena osoba, koja u duši skriva samo dobrotu, ali i veliku snagu da prebrodi sve životne nedaće.

Cvijeta Kakve su osobe koje nose ime Cvijeta? Višnja Kakve su osobe koje nose ime Višnja? Helena Kakve su žene koje nose ime Helena? Marta Kakve su osobe koje nose ime Marta? Marta Kakve su osobe koje nose ime Marta? Ida Kakve su žene koje nose ime Ida? Marijana Kakve su osobe koje nose ime Marijana? Maja Kakve su osobe koje nose ime Maja? Rebeka Kakve su žene koje nose ime Rebeka? Vesna Kakve su osobe koje nose ime Vesna?

Sretan imendan! 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju