Ne da vam se do trgovine? Nemojte očajavati. Fin desert možete začas napraviti od starog kruha i sastojaka koje vjerojatno imate u smočnici i hladnjaku.

Sastojci:
6 kriški staroga kruha
2 žlice otopljenog maslaca
50 grama grožđica
4 jaja
400 ml mlijeka
100 grama šećera
1 čajna žličica mljevenog cimeta
1 žlica ekstrakta vanilije

Priprema:
1. Zagrijete pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva.

2. Kruh star jedan dan natrgajte na manje komade i stavite u lim za pečenje. Preko kruha prelijte otopljeni maslac i grožđice.

3. U posudu pomiješajte jaja, mlijeko, šećer, cimet i vaniliju dok se ne sljube svi sastojci. Prelijte smjesu preko kruha. Kruh utisnite vilicom tako da bude u potpunosti prekriven smjesom.

4. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 45 minuta.

Savjet plus:
Ovaj kolač možete ispeći i u individualnim keramičkim posudicama za suffle, što će vam olakšati posluživanje.

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju