Ledena torta vrlo je prilagodljiva pa za nju možete koristiti sladoled od čokolade, jagode ili bilo koji drugi vama najdraži okus.
Sastojci za tortu od sladoleda i keksa:
- 25 dag prhkih keksa
- 3 žlice rastopljenog maslaca
- 1.5 litra blago rastopljenog sladoleda (okus po želji)
- 20 dag bobičastog voća po izboru
Torta od sladoleda i keksa - priprema:
- U procesor hrane stavite 10 keksa i obradite ih do finih mrvica. Dodajte maslac i miješajte u procesoru dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Kekse možete smrviti i valjkom.
- Mješavinu keksa i maslaca izlijte u posudu za pečenje promjera oko 22 centimetra s dnom koje se može maknuti. Dnom mjerne posude ili čaše čvrsto pritisnite koru na dno posude. Na koru posložite osam cijelih keksa.
- Na kekse izlijte sladoled i gumenom špatulom nježno ga rasporedite po cijeloj površini. Potom po sladoledu rasporedite voće. Tortu ostavite u zamrzivaču najmanje 8 sati, odnosno dok ne postane čvrsta.
- Kako biste tortu sigurno izvadili iz lima, po vanjskom rubu lima prođite krpom ili spužvom namočenom toplom vodom. Podignite dno lima zajedno s tortom, stavite je na tanjur za serviranje te narežite na komade.
Inspirirajte se ostalim osvježavajućimn desertima:
Dobar tek!