Kao i u svemu ostalom, muškarci i žene najčešće imaju različit ukus i kada je u pitanju seks. Točnije, poze u seksu. Tek povremeno se slože na tom polju. Primjerice, u brojnim istraživanjima ustanovljeno je kako oba spola najmanje vole famoznu pozu 69.

Iako smatraju da ideja simultanog pružanja oralnog zadovoljstva zvuči fantastično, u praksi se ova poza pokazala kao komplicirana i teško izvediva. Naime, fizički čimbenici poput razlike u visini partnera veoma utječu na izvedbu i osjećaj zadovoljstva koji naposljetku često nije obostran.

Slika nije dostupna Dosadio vam je doggy? Probajte froggy - novu pozu u seksu dobru za žensko zdravlje

S druge strane, muškarcima jedna od najdražih poza ženama je visoko na popisu najgorih. U jednoj anketi muškarci su obrnutu jahačicu naveli kao pozu koji bi voljeli što više upražnjavati sa svojim partnericama. Žene je pak smatraju dosadnom i monotonom, a nedostaje im i pogled prema partneru koji osigurava željenu dozu intimnosti.

Okretanjem leđa distanciraju se od partnera koji im zbog udaljenosti i svog ležećeg položaja teško može pružiti ručnu stimulaciju erogenih zona. Zbog svih navedenih faktora u ovoj pozi teško postižu orgazam i ne vole je prakticirati.

Par u krevetu Amazonka: Poza u seksu koju muškarci prvo odbijaju, a onda ih ostavlja bez teksta

A koja poza ženi osigurava i zadovoljstvo i osjećaj povezanosti s partnerom, a istovremeno je vrlo praktična i lako izvediva? To je poza znakovita naziva - lijen muškarac. Vrlo je jednostavna. Muškarac sjedi ispruženih nogu i leđima naslonjen na željenu površinu, a žena sjedi u njegovu krilu.

Poza u seksu pod nazivom lijen muškarac Poza u seksu pod nazivom "lijen muškarac" (Foto: Shutterstock)

Kao što se može pretpostaviti po nazivu, ovo je poza u kojoj nema previše posla za muškarce, ali to ne znači da nije zadovoljavajuća za žene. Upravo suprotno. S obzirom na kut penetracije, ovo je jedna od poza u kojima je stimulacija G točke najlakša, a muškarac ima slobodne ruke i za stimulaciju drugih ženskih erogenih zona. Također oba partnera po želji i potrebi mogu diktirati ritam.

Par u krevetu "Stojeće tačke": Poza u seksu koja ženama garantira veliko zadovoljstvo

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju