Svi vole dobro organiziran prostor, posebno oni koji žive u mali stanovima. Kada je kvadrata malo, cilj je svaki od njih dobro i pametno iskoristiti, a kada ih nije tako malo, i dalje želimo da sve bude lijepo i skladno.

Galerija

Da je pametno pohranjivanje stvari bitno, znaju i saloni namještaja koji u svojoj ponudi imaju razne komade koji su tu da uštede prostor, ali i da ga vizualno povećaju.

Komad iz ove kategorije koji je posebno popularan u uređenju doma, ne samo zbog funkcionalnosti nego i zbog izgleda, jesu pletene košare za pohranu.

Osim što služe za pohranjivanje stvari, izgledaju sjajno pa pronalaze svoje mjesto u mnogim domovima. Posebno ih volimo ih kada se nabrzinu trebamo riješiti nereda, ali i kada želimo dodati malo teksture našem domu.

U trgovinama se nude u raznim veličinama i oblicima, a u našoj galeriji pogledajte dio ponude. U nastavku pak pročitajte i nekoliko njihovih namjena.

1. Za pohranjivanje igračaka

Košara je sjajna opcija s kojom će pospremanje igračaka biti brzo. U nekoliko minuta pod dječje sobe izgledat će kao da se tamo baš ništa nije događalo samo nekoliko trenutaka ranije. Veličinu košare možete prilagoditi vašoj djeci tako da lakše izvade igračku koju žele.

2. Košara za rublje

Prljavo rublje nije lijep prizor, ali sva njegova neprivlačnost može se skriti u košaru koja je odličan izbor i jer zbog njezine konstrukcije zrak može cirkulirati.

3. Spremnik za male stvari

Mala košara odlično će izgledati kao spremnik za recimo lakove, gelove i šampone za kosu, ali i na stolu kao komad koji na jednom mjestu čuva sve vaše daljinske upravljače.

4. Dekoracija i prostor za skladištenje u dnevnom boravku

Košara s pokopcem ili bez njega odlično će izgledati kao dio dnevnog boravka, a unutra možete sakriti sve one nezgrapne komade koji vam često trebaju, ali ne izgledaju lijepo izloženi, poput pegle za odjeću, sušila za kosu ili bilo čega drugoga što vam se nađe na putu.

Pogledajte i:

Za male stanove: 10 komada iz IKEA-e koji vizualno povećavaju prostor