Ako ste u potrazi za desertom u koji ćete ubaciti jagode, mnogima omiljeno proljetno voće, u nastavku pogledajte najjednostavniji recept za roladu nakon koje će vaši ukućani lizati prste.

 

Tijesto za roladu s jagodama: 

  • 4 jaja
  • 4 velike žlice brašna
  • 4 velike žlice šećera

Nadjev za roladu s jagodama:

  • 3 dcl slatkog vrhnja
  • 40 dag jagoda

Rolada s jagodama - priprema:

  1. Upalite pećnicu na 180 °C.
  2. Odvojite bjelanjke od žutanjaka. U žutanjke dodajte šećer i izmiksajte. U drugoj zdjeli napravite snijeg od bjelanjaka.
  3. Naizmjence u smjesu žutanjaka i šećera dodajte po žlicu brašna i snijega pa lagano i sporo umiješajte u smjesu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite pripremljeno brašno i snijeg. Smjesa će na početku biti gušća, a na kraju rjeđa i pomalo pjenušava.
  4. Plitki limeni pleh obložite papirom za pečenje. Izlijte smjesu u pleh i lagano je rasporedite špatulom ili žlicom. Stavite smjesu u pećnicu i pecite maksimalno 10 minuta. Kada površina tijesta bude zlatna, tijesto je gotovo.
  5. Čim tijesto izvadite iz pećnice prebacite ga na čistu kuhinjsku krpu, strana na kojoj je papir mora biti gore tj. gledati "prema vama". Kuhinjskim kistom i vodom navlažite papir za pečenje jer ćete ga tako lakše skinuti s tijesta. Lagano prstima povlačite papir dok ga u potpunosti ne uklonite, a zatim tijesto zarolajte u krpu i pustite da se malo ohladi.
  6. Jagode operite, očistite i narežite na komadiće željene veličine. Slatko vrhnje mikserom "istucite" u šlag.
  7. Odmotajte ohlađeno tijesto, premažite šlagom na koji ćete potom poslagati narezane jagode i ponovno zarolajte. Gotovu roladu izvana po želji možete posipati šećerom u prahu ili ukrasiti šlagom.

Dobar tek!

Inspirirajte se ostalim receptima s jagodama: Cheesecake s jagodama i bijelom čokoladom Recept za cheesecake nešto drugačiji od klasičnog, a možda još i bolji Kolač od jogurta s jagodama Brzi kolač od jogurta s jagodama: Recept za izdašan desert koji svima uspijeva Pita od jagoda Ma, kakve jabuke: Recept za finu prhku pitu s jagodama Pavlova od jagode Pavlova torta: Recept za popularni hrskavi desert s jagodama Šarlota s jagodama Šarlota s jagodama: Osvježavajuća torta koja se brzo priprema i nestaje za čas

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju