Tajice nisu hlače. Ili ipak jesu? Ova vječna modna dilema vrlo često rezultira time da se tajice proglasi prikladnima samo za vježbanje i ležerne sportske kombinacije.

Galerija Mogu li tajice funkcionirati u elegantnijim kombinacijama? Kendal Jenner na večeru se uputila u tajicama Kim Kardashian uparila je Chanel i tajice +7 Gigi Hadid elegantna je u tajicama i sakou

Svima nam se barem jednom, a zasigurno i više puta dogodilo da su tajice jedini odjevni komad u kojemu se osjećamo ugodno i poželimo u njima provesti cijeli dan, čak i ako nas očekuje neki događaj ili druženje za koje je potrebno odjenuti se malo elegantnije i dotjerati se.

Ako znamo kako i imamo smisla za kombiniranje i doziranje, i tajice doista mogu biti prikladan komad za situacije u kojima trebamo izgledati sređeno, a dokaz za to nedavna su modna izdanja dviju poznatih manekenki, Gigi Hadid i Kendal Jenner.

Za šetnju New Yorkom lijepa je Gigi uparila sjajne crne tajice s elegantnim odjevnim predmetima – sakoom i crnom torbicom sa zlatnim detaljima, a sve je učinila još zanimljivijim ističući bijele čarape na koje je obula cipele Mary Jane

Gigi Hadid elegantna je u tajicama i sakou Gigi Hadid elegantna je u tajicama i sakou (Foto: Profimedia)

Obične crne tajice i čarape doista ne zvuče kao odjevni komadi koji mogu izgledati profinjeno, ali u ovoj varijanti je to itekako uspjelo, pogotovo u (skoro) all black izdanju koje uvijek podigne eleganciju još jednu ljestvicu iznad.

Njezina kolegica Kendall Jenner uputila se na večeru u restoran također u tajicama, a uz crni uski džemper i tanki remen oko struka, stvorila je dojam nošenja elegantnog kombinezona, a ne klasičnih tajica.

Kendal Jenner na večeru se uputila u tajicama Kendal Jenner na večeru se uputila u tajicama (Foto: Profimedia)

Štikle podignu sve

Naravno, cipele s povišenom petom tajno su oružje pomoću kojeg tajice još lakše postaju prikladna zvijezda outfita, a to znaju i Lady Gaga i Kim Kardashian čije su nam kombinacije s ovim udobnim odjevnim komadom također zapele za oko.

Slavna je pjevačica svoje crne tajice uparila s čizmama do koljena i s visokom potpeticom brenda Larroudé i torbom Bottega Veneta, a sve je dodatno stilski podigao i smeđi kožni blejzer.

Lady Gaga nosi tajice uz visoke čizme Lady Gaga nosi tajice uz visoke čizme (Foto: Profimedia)

Kim Kardashian, neokrunjena kraljica tajici, rado ih nosi u svim prigodama, a outfit u kojemu ih je spojila sa Chanelom jedan je najupečatljivijih, ali i najelegantnijih. Kratka roza Chanel jaknica i crna prošivena četvrtasta Chanel torba sa zlatnom ručkom u obliku lanca uz crne baršunaste čizme s potpisom Balenciage izgledaju kao itekako dobitan spoj, čak i uz tajice. 

Kim Kardashian uparila je Chanel i tajice Kim Kardashian uparila je Chanel i tajice (Foto: Profimedia)

Ako i vi ponekad ne želite riskirati udobnost, a istovremeno izgledati šik i stilizirano, za vas smo, inspirirane kombinacijama slavnih dama, u galeriji izdvojile nekoliko prijedloga iz trgovina, a ako želite maksimalan komfor, umjesto štikli možete obuti i balerinke, također će izgledati lijepo i ženstveno.

Jesu li tajice dobar izbor za elegantnija izdanja?

glasova:

I to još bijele: Šetnja zagrebačkom špicom u tajicama koje slave žensku putenost Ulična moda u centru Zagreba - 10 Ulična moda u centru Zagreba - 8 Zagrebačka street stylerica nosi torbu modne kuće Louis Vuitton +10 Ulična moda u centru Zagreba - 1

I mrak gležnjače: Obične crne tajice u najglamuroznijem izdanju sa zagrebačke špice Ulična moda u centru Zagreba - 11 Ulična moda u centru Zagreba - 3 Ulična moda u centru Zagreba - 10 +9 Ulična moda u centru Zagreba - 2

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju