Balkon na osmom katu zgrade na Borongaju u Zagrebu pretvoren je u opuštajuću oazu na otvorenom, a posebno čaroban postaje kada padne sumrak.

 

S obzirom na to da do sada nismo imali balkon, jedva sam čekala da se uselimo i da ga uredimo. Onda je uslijedilo guglanje 'kako napraviti oazu'. Ideje su većinom s Pinteresta i vlastite zamisli, priča Ivana Brajković.

Balkon na osmom katu zgrade na Borongaju pretvoren je u opuštajuću oazu na otvorenom

Kada je došlo dugo iščekivano vrijeme uređivanja balkona, pandemija korone "poigrala" se s Ivaninim zamislima za uređenje balkona, pa su ona i njezini ukućani za to vrijeme sjedili na stolicama iz kuhinje, a klima je glumila stol.

Nakon što su mjere popustile, odmah su krenuli u kupovinu. Stol i stolice kupljeni su u Jysku, stalaža u Lesnini, a savršene ukrase za balkon pronašli su u Mömaxu i Emmezeti.

Cvijeće je iz Bauhausa, a ubuduće cvijeće planiram kupovati na Virtualnom zagrebačkom placu. Moram obvezno nadodati da su mi za odabir cvijeća savjetnice bile prijateljice i da su neki od ukrasa pokloni od prijatelja za useljenje, ističe.

Slika nije dostupna Klupica je divna! Sićušan balkončić na zagrebačkim Ravnicama uređen - savršeno

Slika nije dostupna Idilična kuća s najljepšim dokazom da su spojena kuhinja i dnevni boravak sjajna ideja

Balkon veličine devet četvornih metara nalazi se na osmom katu, koji je ujedno i zadnji kat zgrade, tako da se s njega pruža lijep pogled na grad. U smiraj dana na balkonu zavlada posebno čaroban ugođaj.

Slika nije dostupna Dvorište kao iz mašte: Mali raj Klare iz Ludbrega koji osvaja neodoljivim detaljima

Slika nije dostupna Kuhinja kao bombon! Mihaela iz Opatije u svojem je domu uredila najslađih 12 kvadrata

Meni je najdraži u sumrak kada se upali gradska rasvjeta i kada na balkonu upalimo svjećice i solarne lampice, kaže Ivana, kojoj je balkon za vrijeme rada od kuće služio i kao ured, a odnedavno su započela i druženja s prijateljima, kojih, s obzirom na to da je balkon velik, stane puno i uvijek je veselo.

To je ujedno bila i misao vodilja prilikom uređenja, da se na njemu svi osjećaju ugodno i i dobrodošlo, 'ko doma', dodaje Ivana Brajković.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju