Bez obzira na to što je mjesec ružičaste vrpce došao do svog zadnjeg dana, njegova poanta ostaje čitave godine. Jedini način ozdravljenja u slučaju raka dojke jest njegovo rano otkrivanje, stoga svoje zdravlje trebamo staviti na prvo mjesto i redovito raditi samopregled, mamografiju te ultrazvuke.

Takvi pregledi mogu spasiti život, a poanta mjeseca ružičaste vrpce jest osvijestiti žene (ali i muškarce) o važnosti prevencije. Čak i ako uočite nepravilnosti u obliku kvržice, vrlo brzo možete riješiti problem i ponovno reći da ste zdravi.

Brojne su se poznate osobe uključile u osvještavanje oko prevencije raka dojke, a među njima je i poznati chef Ivan Pažanin.

Drage dame, drage žene, drage cure. Ovo je mjesec ružičaste vrpce. Sama riječ govori, na vama je sve. Idite na preglede, čuvajte se i pazite same na sebe. Znam da je teško pored svih vaših obaveza, ali prevencija je najvažnija.

Idite na preglede, pazite na sebe, gledajte na sebe i čuvajte se. Jer što bismo mi bez vas, poručio je Ivan Pažanin.

Koji su faktori rizika, na koji način obavljati samopregled, koliko često raditi mamografiju s obzirom na životnu dob te poruke drugih poznatih žena možete pronaći u nastavku.

Daria Lorenci Flatz na eventu Beautyfest by zadovoljna.hr - 3 Daria Lorenci: "Pregledajte sve što možete pregledati, od dojki do jajnika, jer su mene takvi pregledi spasili" Nina Violić Nina Violić: "Obavite pregled svake godine i onda sretne odite na čašu šampanjca jer ste zdrave" Bojana Gregorić Vejzović Bojana Gregorić: "U vremenu kad komuniciramo fotografijama, napravite onu najvažniju, fotografiju vaših grudi" Maja Šuput Maja Šuput: "Drage moje, uzmite nekoliko trenutaka za sebe. Ne samo u listopadu, nego uvijek" Ružičasta vrpca Protiv raka dojke ranim otkrivanjem: Koliko često obavljati samopregled i u kojem dijelu ciklusa? Martina Borovec i mama Ivanka Majčina borba s rakom: "Moja je mama željela život. Biti na mojoj promociji, praviti knedle, šetati nasipom s tatom i upoznati moju djecu" Rak dojke Od prevencije do pobjede: Sve što moramo znati o raku dojke

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju