Omiljeni bob doživio je posljednjih godina toliko verzija da ih je teško sve i nabrojati, ali jedno je sigurno - njegovoj popularnosti ne nazire se kraj.

Galerija

Žene nose asimetrični bob, mikro bob, valoviti bob, bob sa šiškama... Obožavateljice ove frizure, očito je, imaju priliku eksperimentirati s mnoštvom stilova kako bi pronašli verziju koja savršenom odgovara njihovom obliku lica, ali i stilu.

Naravno, u cijeloj priči određene vrste boba istaknu se kao popularnije od drugih, a jedna takva posebno je prigodna za tople ljetne mjesece pred nama. Radi se o - rastresenom bobu, frizuri uz koju će i lepršave ljetne haljine izgledati još bolje.

Bez obzira jeste li već ponosna "vlasnica" boba u potrazi za novom verzijom ili tek planirate skratiti svoju kosu, rastreseni bob mogao bi biti trend koji ćete slijediti.

Radi se o frizuri koja se savršeno uklapa u vruće ljetne dane, a ključ je u rastresenim, odnosno razbarušenim vrhovima kose. Kod rastresenog boba bitno je da se vrhovi nakon skraćivanja kose "rezuckaju" dio po dio. Cilj nije utjecati na duljinu kose nego omekšati vrhove i dodati im teksturu.

Sličnu frizuru glumica Keira Knightley nosila je 2010. godine, što je samo još jedan dokaz da se svi trendovi u nekom trenutku vrate.

Stručnjaci za kosu poručuju da je kod ove verzije boba dobro razmisliti o dužini kose. Kako bi izgledao dojmljivo, kažu, dobro bi bilo da seže tik do ispod vilice.

Pomoću ukosnica možete probati pričvrstiti kosu na ovu duljinu i trako provjeriti "sjeda" li vam.

Također, vašoj frizerki možete doći s fotografijom slavne osobe koja nosi tu frizuru jer su referentne fotografije sjajne kada se razmišlja o promjeni. Naravno, u razgovoru s vašom frizerkom provjerit ćete i je li ta frizura odgovara vašem tipu kose i donijeti najbolju odluku.

U našoj galeriji pogledajte koliko dobro je izgledala već spomenuta Keira Knightley u periodu kada je nosila ovu frizuru.

Keira Knightley nosila je ovu frizuru 2010. godine - 5
Kosu kratite tek nakon dogovora s frizerkom (Foto: Getty Images)