Omiljeni bob doživio je posljednjih godina toliko verzija da ih je teško sve i nabrojati, ali jedno je sigurno - njegovoj popularnosti ne nazire se kraj.

Žene nose asimetrični bob, mikro bob, valoviti bob, bob sa šiškama... Obožavateljice ove frizure, očito je, imaju priliku eksperimentirati s mnoštvom stilova kako bi pronašli verziju koja savršenom odgovara njihovom obliku lica, ali i stilu.

Naravno, u cijeloj priči određene vrste boba istaknu se kao popularnije od drugih, a jedna takva posebno je prigodna za tople ljetne mjesece pred nama. Radi se o - rastresenom bobu, frizuri uz koju će i lepršave ljetne haljine izgledati još bolje.

Slika nije dostupna Popularne "bucke": Sedam četka za raščešljavanje kose bez ikakve muke

Slika nije dostupna Najlakše pomlađivanje: Sedam frizura koje skidaju godine

Bez obzira jeste li već ponosna "vlasnica" boba u potrazi za novom verzijom ili tek planirate skratiti svoju kosu, rastreseni bob mogao bi biti trend koji ćete slijediti.

Radi se o frizuri koja se savršeno uklapa u vruće ljetne dane, a ključ je u rastresenim, odnosno razbarušenim vrhovima kose. Kod rastresenog boba bitno je da se vrhovi nakon skraćivanja kose "rezuckaju" dio po dio. Cilj nije utjecati na duljinu kose nego omekšati vrhove i dodati im teksturu.

Sličnu frizuru glumica Keira Knightley nosila je 2010. godine, što je samo još jedan dokaz da se svi trendovi u nekom trenutku vrate.

Slika nije dostupna Rez se isplatio: Slavne žene koje su se preporodile kad su skratile kosu

Slavne brinete s plavim pramenovima - 5 Efekt osunčane kose: 10 dokaza da smeđa kosa obožava plave pramenove

Stručnjaci za kosu poručuju da je kod ove verzije boba dobro razmisliti o dužini kose. Kako bi izgledao dojmljivo, kažu, dobro bi bilo da seže tik do ispod vilice.

Pomoću ukosnica možete probati pričvrstiti kosu na ovu duljinu i trako provjeriti "sjeda" li vam.

Također, vašoj frizerki možete doći s fotografijom slavne osobe koja nosi tu frizuru jer su referentne fotografije sjajne kada se razmišlja o promjeni. Naravno, u razgovoru s vašom frizerkom provjerit ćete i je li ta frizura odgovara vašem tipu kose i donijeti najbolju odluku.

U našoj galeriji pogledajte koliko dobro je izgledala već spomenuta Keira Knightley u periodu kada je nosila ovu frizuru.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju