U nastavku donosimo recept za brzi, osvježavajući i jako jednostavni sladoledni kolač koji morate samo - posložiti.
U nastavku možete pronaći recept:
Sladoledni tiramisu - sastojci:
- 400 g piškota
- 500 ml mlijeka
- 1 vrećica vanilin šećera
- 4 žličice instant kave
krema:
- 500 g mascarponea
- 2 dl slatkog vrhnja
- 50 g šećera u prahu
- 100 g otopljene bijele čokolade
dodatno:
- maline
- kakao
Sladoledni tiramisu - priprema:
- Slatko vrhnje istucite u šlag. Mikserom razradite mascarpone i dodajte mu šećer pa još malo miksajte. Zatim ručno u mascarpone umiješajte šlag. Otopite čokoladu s maslacem i dodajte u smjesu.
- U posebnoj posudi zagrijte 500 ml mlijeka, dodajte vanilin šećer i instant kavu, dobro promiješajte dok se sve ne otopi. Lagano umačite piškote u ovu tekućinu (samo kratko da ne postanu premekane).
- U dublji kalup složite red natopljenih piškota. Preko piškota premažite polovicu kreme. Ravnomjerno rasporedite polovicu malina. Zatim ponovite: sloj piškota, ostatak kreme, pa ostatak malina. Na kraju premažite tanki sloj kreme da prekrije maline.
- Kolač stavite u hladnjak na najmanje 4 sata da se stisne. Prije posluživanja stavite ga u zamrzivač na 1–2 sata da bude čvršći i hladniji (poput sladoleda). Neposredno prije posluživanja pospi gornji sloj kakaom kroz sito.
Dobar tek!

Jeste li i vi ljubitelji sladoleda? Ako je odgovor da - inspirirajte se našim bogatim popisom recepata za domaće sladolede.
Na ovome linku možete pronaći 100 slatkih recepata za razne ljetne kolače, bilo da ste ljubitelji ledenog vjetra, mileramke u raznim varijantama ili pak klasičnih torti od sira.
Ako ste pak ljubitelji klasičnog tiramisua i odlično se snalazite u kuhinji, pročitajte i naš recept za domaći mascarpone te za domaće piškote:
U nastavku donosimo još recepata za tiramisu.
Tiramisu volimo i za doručak. U videu pogledajte naš recept za tiramisu zobenu kašu.
Dobar tek!