Voćne kremšnite Darka Debića
Voćne kremšnite Darka Debića (Foto: samojedangriz)
Zdravlje & prehrana

Ako postoji idealan ljetni desert, onda su to ove najkremastije voćne kremšnite

14-06-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ako volite tradicionalne recepte s malim promjenama, svidjet će vam se i ovaj za viralnu kremšnitu s voćnim slojem. Savršena je za ljetno osvježenje, a odličan je izbor i za slavlja - pošto se radi o jednom raskošnom kolaču.

Vanili krema na bazi slastičarske i puno šlaga u kombinaciji s crvenim voćem – višnje, maline, jagode, šumsko voće…sve se odlično slaže. Količina je za veliki pleh (36 x 25 centimetara) tako da ćete s ovim kremšnitama razveseliti puno ljudi.

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Ulična moda u centru Zagreba - 12 I visoke čizme Trudnica iz Zagreba vrhunski se sredila, nosi najpoželjniju zimsku haljinu, i to kratki model

Recept je u nastavku.

Voćne kremšnite - sastojci:

  • 500 g lisnatog tijesta (dva po 250 g)

Vanili krema

  • 1,5 l mlijeka
  • 6 žumanjaka
  • 4 vanilin šećera 40 g
  • 200 g kristal šećera
  • 180 g gustina – škrobnog brašna
  • 100 g maslaca ili margarina
  • 5 dl slatkog vrhnja

Voćni dio

  • 400 g zaleđenih višanja ili bobičastog voća
  • 100 g kristal šećera
  • 30 g gustina
  • 1 dl vode

Dodatno

  • Šećer u prahu za posipanje

Voćne kremšnite - priprema:

  1. Svaku polovicu lisnatog tijesta razvaljati na cca 40 puta 28 cm. Zatim prebaciti na pleh za pečenje i ispikati vilicom. Peći na 220 °C dok ne dobije lijepu zlatnožutu boju, 15ak minuta. Ponoviti isto s drugom polovicom tijesta.
  2. Vanili krema

  3. U žumanjke dodati kristal šećer i miksati jednu minutu, dodati cca 2 dl mlijeka, gustin i vaniliju, miksati još minutu. Staviti na vatru ostatak mlijeka. Čim zakuha maknuti s vatre pa u mlijeko dodati smjesu sa žumanjcima i dobro izmiješati. Vratiti na vatru, stalno miješati i kad prokuha (to ćeš znati po tome kad se pojave mjehurići) kuhati još par minuta. Prebaciti kuhanu kremu u zdjelu za miksanje, pokriti prozirnom folijom i ohladiti na sobnoj temperaturi.
  4. Voćni sloj

  5. Voće staviti u lončić, dodati šećer i pola vode. Staviti na vatru. Ostatak vode pomiješati s gustinom. Kada voće zakuha dodati smjesu gustina i vode, miješati i kuhati dvije minute. Maknuti s vatre i ohladiti na sobnoj temperaturi.
  6. U ohlađenu vanili kremu dodati maslac sobne temperature i miksati par minuta. Postepeno dodavati slatko vrhnje i dalje miksati, kad se dio vrhnja dobro umiješa tek tada dalje dodavati ostatak vrhnja.
  7. U duboki pleh ili kalup staviti jednu koru od lisnatog tijesta, na nju rasporediti pola vanili kreme, pa voćni sloj i ostatak vanili kreme. Završiti drugom korom i šećerom u prahu.

Dobar tek!

Recept za neodoljivu kremšnitu s voćem s nama je podijelio gastro-bloger Darko Debić s bloga samojedangriz. 

 

Provjerite i naš recept za zagrebačke kremšnite s podlogom od keksa. 

Ako tražite još ideja za slasne kolače, lagane torte, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.

U nastavku možete pronaći još ukusnih recepata za voćne kolače i torte. 

Voćna kremšnita Recept koji spaja sve najbolje od kremšnite i voćnog kolača Ledeni vjetar Recept za ledeni vjetar, kolač stvoren za sve prigode Čupava pita s trešnjama Čupava pita s trešnjama: Recept za desert koji osvaja ljubitelje voćnih kolača Kolač s jagodama i grizom Smutite ga brzo i pojedite još brže: Kolač koji slavi sočne i neodoljive jagode Kolač s višnjama na čaše Stavite peći ovaj kolač s višnjama, skuhajte kavu - i uživajte u fantastičnoj kombinaciji Ledeno nebo s jagodama Mislili smo da ovaj kolač ne može biti finiji, a onda smo u kremu dodali komadiće svježih jagoda

Dobar tek!

 

Pročitaj još
Pročitaj još