Voćne kremšnite Darka Debića
Voćne kremšnite Darka Debića (Foto: samojedangriz)
Zdravlje & prehrana

Ako postoji idealan ljetni desert, onda su to ove najkremastije voćne kremšnite

14-06-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ako volite tradicionalne recepte s malim promjenama, svidjet će vam se i ovaj za viralnu kremšnitu s voćnim slojem. Savršena je za ljetno osvježenje, a odličan je izbor i za slavlja - pošto se radi o jednom raskošnom kolaču.

Vanili krema na bazi slastičarske i puno šlaga u kombinaciji s crvenim voćem – višnje, maline, jagode, šumsko voće…sve se odlično slaže. Količina je za veliki pleh (36 x 25 centimetara) tako da ćete s ovim kremšnitama razveseliti puno ljudi.

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Ulična moda u centru Zagreba - 12 I visoke čizme Trudnica iz Zagreba vrhunski se sredila, nosi najpoželjniju zimsku haljinu, i to kratki model Linzer pita Jednostavno je Linzer-pita je naš favorit ovog Božića, spremile smo je za 15 minuta

Recept je u nastavku.

Voćne kremšnite - sastojci:

  • 500 g lisnatog tijesta (dva po 250 g)

Vanili krema

  • 1,5 l mlijeka
  • 6 žumanjaka
  • 4 vanilin šećera 40 g
  • 200 g kristal šećera
  • 180 g gustina – škrobnog brašna
  • 100 g maslaca ili margarina
  • 5 dl slatkog vrhnja

Voćni dio

  • 400 g zaleđenih višanja ili bobičastog voća
  • 100 g kristal šećera
  • 30 g gustina
  • 1 dl vode

Dodatno

  • Šećer u prahu za posipanje

Voćne kremšnite - priprema:

  1. Svaku polovicu lisnatog tijesta razvaljati na cca 40 puta 28 cm. Zatim prebaciti na pleh za pečenje i ispikati vilicom. Peći na 220 °C dok ne dobije lijepu zlatnožutu boju, 15ak minuta. Ponoviti isto s drugom polovicom tijesta.
  2. Vanili krema

  3. U žumanjke dodati kristal šećer i miksati jednu minutu, dodati cca 2 dl mlijeka, gustin i vaniliju, miksati još minutu. Staviti na vatru ostatak mlijeka. Čim zakuha maknuti s vatre pa u mlijeko dodati smjesu sa žumanjcima i dobro izmiješati. Vratiti na vatru, stalno miješati i kad prokuha (to ćeš znati po tome kad se pojave mjehurići) kuhati još par minuta. Prebaciti kuhanu kremu u zdjelu za miksanje, pokriti prozirnom folijom i ohladiti na sobnoj temperaturi.
  4. Voćni sloj

  5. Voće staviti u lončić, dodati šećer i pola vode. Staviti na vatru. Ostatak vode pomiješati s gustinom. Kada voće zakuha dodati smjesu gustina i vode, miješati i kuhati dvije minute. Maknuti s vatre i ohladiti na sobnoj temperaturi.
  6. U ohlađenu vanili kremu dodati maslac sobne temperature i miksati par minuta. Postepeno dodavati slatko vrhnje i dalje miksati, kad se dio vrhnja dobro umiješa tek tada dalje dodavati ostatak vrhnja.
  7. U duboki pleh ili kalup staviti jednu koru od lisnatog tijesta, na nju rasporediti pola vanili kreme, pa voćni sloj i ostatak vanili kreme. Završiti drugom korom i šećerom u prahu.

Dobar tek!

Recept za neodoljivu kremšnitu s voćem s nama je podijelio gastro-bloger Darko Debić s bloga samojedangriz. 

 

Provjerite i naš recept za zagrebačke kremšnite s podlogom od keksa. 

Ako tražite još ideja za slasne kolače, lagane torte, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.

U nastavku možete pronaći još ukusnih recepata za voćne kolače i torte. 

Voćna kremšnita Recept koji spaja sve najbolje od kremšnite i voćnog kolača Ledeni vjetar Recept za ledeni vjetar, kolač stvoren za sve prigode Čupava pita s trešnjama Čupava pita s trešnjama: Recept za desert koji osvaja ljubitelje voćnih kolača Kolač s jagodama i grizom Smutite ga brzo i pojedite još brže: Kolač koji slavi sočne i neodoljive jagode Kolač s višnjama na čaše Stavite peći ovaj kolač s višnjama, skuhajte kavu - i uživajte u fantastičnoj kombinaciji Ledeno nebo s jagodama Mislili smo da ovaj kolač ne može biti finiji, a onda smo u kremu dodali komadiće svježih jagoda

Dobar tek!

 

Pročitaj još
Pročitaj još