Sigurno ste već probali mnogo kolača sa šljivama i breskvama, ispekli neki s kruškama i smokvama, ali jeste li probali kolač s grožđem?
Ako niste, sada je pravo vrijeme za to. Slobodno iskoristite grožđe po svom ukusu, a mi preporučamo neke reskije sorte crvenog grožđa koje će biti savršen dodatak slatkom i mekanom biskvitu.
Biskvitni kolač s grožđem - sastojci
- 4 velika jaja
- 200 grama maslaca
- 200 grama šećera u prahu
- 250 grama glatkog brašna
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- 400 grama crvenog grožđa
- malo maslaca i brašna za protvan
Biskvitni kolač s grožđem - priprema
- Grožđe operite i odvojite bobice od peteljke. Protvan po želji premažite maslacem i pobrašnite ga. Upalite pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
- Maslac sobne temperature i šećer mutite mikserom ili pjenjačom otprilike dvije do tri minute, dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim unutra ubacujte jedno po jedno jaje te nakon svakog dobro umutite smjesu. Ubacite brašno u koje ste prije toga umiješali prašak za pecivo i sjedinite smjesu.
- Polovicu grožđa ubacite u smjesu i promiješajte špatulom ili kuhačom. Rasporedite smjesu po protvanu, a ostatak grožđa posipajte po vrhu. Protvan ubacite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pecite oko 40 minuta, sve dok kolač ne poprimi tamnu zlatnožutu boju, a rubovi se odvoje od protvana.
Dobar tek!
U nastavku pronađite još recepata za fine kolače s voćem.
Dobar tek!