Biskvitni kolač s grožđem
Biskvitni kolač s grožđem (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Svježe grožđe u kolaču? O da, ovaj sočan biskvit će vas oduševiti

23-08-2025 Piše D.Š.
komentari

Ljeto je savršeno razdoblje za voćne kolače. Šteta je ne iskoristiti obilje voća pa mnogi u ljetnim mjesecima uglavnom pripremaju jednostavne i brze biskvite s dodatkom omiljene voćke.

Sigurno ste već probali mnogo kolača sa šljivama i breskvama, ispekli neki s kruškama i smokvama, ali jeste li probali kolač s grožđem?

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Ako niste, sada je pravo vrijeme za to. Slobodno iskoristite grožđe po svom ukusu, a mi preporučamo neke reskije sorte crvenog grožđa koje će biti savršen dodatak slatkom i mekanom biskvitu.

Biskvitni kolač s grožđem - sastojci

  • 4 velika jaja
  • 200 grama maslaca
  • 200 grama šećera u prahu
  • 250 grama glatkog brašna
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • 400 grama crvenog grožđa
  • malo maslaca i brašna za protvan

Biskvitni kolač s grožđem - priprema

  1. Grožđe operite i odvojite bobice od peteljke. Protvan po želji premažite maslacem i pobrašnite ga. Upalite pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
  2. Maslac sobne temperature i šećer mutite mikserom ili pjenjačom otprilike dvije do tri minute, dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim unutra ubacujte jedno po jedno jaje te nakon svakog dobro umutite smjesu. Ubacite brašno u koje ste prije toga umiješali prašak za pecivo i sjedinite smjesu.
  3. Polovicu grožđa ubacite u smjesu i promiješajte špatulom ili kuhačom. Rasporedite smjesu po protvanu, a ostatak grožđa posipajte po vrhu. Protvan ubacite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pecite oko 40 minuta, sve dok kolač ne poprimi tamnu zlatnožutu boju, a rubovi se odvoje od protvana.

Dobar tek!

U nastavku pronađite još recepata za fine kolače s voćem.

Dobar tek!

Kolač s breskvama Dijelimo s vama recept za lagani ljetni kolač s breskvama, izdvojite samo 15 minuta

Kolač od jogurta s breskvama Kolač "na čaše": Recept za starinski biskvit s jogurtom i breskvama

Knedla-kolač Još bolje i brže od originala: Recept za knedla-kolač koji se topi u ustima

Slika nije dostupna Brzi kolač s marelicama: Recept "na čaše" s kojim ne možete pogriješiti

Mousse od marelica Ma kakav sladoled! Ovaj mousse od marelica gotov je za čas, a toliko je ukusan i kremast

Torta bez pečenja Nataše Pralice Recept bez pečenja: Napravite osvježavajuću tortu s voćem i čokoladom

Pročitaj još
Pročitaj još