Biskvitni kolač s grožđem
Biskvitni kolač s grožđem (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Svježe grožđe u kolaču? O da, ovaj sočan biskvit će vas oduševiti

23-08-2025 Piše D.Š.
komentari

Ljeto je savršeno razdoblje za voćne kolače. Šteta je ne iskoristiti obilje voća pa mnogi u ljetnim mjesecima uglavnom pripremaju jednostavne i brze biskvite s dodatkom omiljene voćke.

Sigurno ste već probali mnogo kolača sa šljivama i breskvama, ispekli neki s kruškama i smokvama, ali jeste li probali kolač s grožđem?

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Ulična moda u centru Zagreba - 12 I visoke čizme Trudnica iz Zagreba vrhunski se sredila, nosi najpoželjniju zimsku haljinu, i to kratki model

Ako niste, sada je pravo vrijeme za to. Slobodno iskoristite grožđe po svom ukusu, a mi preporučamo neke reskije sorte crvenog grožđa koje će biti savršen dodatak slatkom i mekanom biskvitu.

Biskvitni kolač s grožđem - sastojci

  • 4 velika jaja
  • 200 grama maslaca
  • 200 grama šećera u prahu
  • 250 grama glatkog brašna
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • 400 grama crvenog grožđa
  • malo maslaca i brašna za protvan

Biskvitni kolač s grožđem - priprema

  1. Grožđe operite i odvojite bobice od peteljke. Protvan po želji premažite maslacem i pobrašnite ga. Upalite pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
  2. Maslac sobne temperature i šećer mutite mikserom ili pjenjačom otprilike dvije do tri minute, dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim unutra ubacujte jedno po jedno jaje te nakon svakog dobro umutite smjesu. Ubacite brašno u koje ste prije toga umiješali prašak za pecivo i sjedinite smjesu.
  3. Polovicu grožđa ubacite u smjesu i promiješajte špatulom ili kuhačom. Rasporedite smjesu po protvanu, a ostatak grožđa posipajte po vrhu. Protvan ubacite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pecite oko 40 minuta, sve dok kolač ne poprimi tamnu zlatnožutu boju, a rubovi se odvoje od protvana.

Dobar tek!

U nastavku pronađite još recepata za fine kolače s voćem.

Dobar tek!

Kolač s breskvama Dijelimo s vama recept za lagani ljetni kolač s breskvama, izdvojite samo 15 minuta

Kolač od jogurta s breskvama Kolač "na čaše": Recept za starinski biskvit s jogurtom i breskvama

Knedla-kolač Još bolje i brže od originala: Recept za knedla-kolač koji se topi u ustima

Slika nije dostupna Brzi kolač s marelicama: Recept "na čaše" s kojim ne možete pogriješiti

Mousse od marelica Ma kakav sladoled! Ovaj mousse od marelica gotov je za čas, a toliko je ukusan i kremast

Torta bez pečenja Nataše Pralice Recept bez pečenja: Napravite osvježavajuću tortu s voćem i čokoladom

Pročitaj još
Pročitaj još