U nastavku možete pronaći recept.
Carbonara s tikvicama - sastojci:
- 400 g špageta
- 200 g pancete (narezane na kockice)
- 1 veća tikvica
- 4 žumanjka
- 100 g ribanog parmezana
- 1 režanj češnjaka
- Maslinovo ulje
- Svježe mljeveni crni papar
- Sol po ukusu
Carbonara s tikvicama - priprema:
- Skuhajte špagete u velikoj količini posoljene vode dok ne budu al dente. Sačuvajte malo vode od kuhanja (oko 1/2 šalice), a zatim ocijedite tjesteninu.
- U širokoj tavi zagrijte malo maslinova ulja pa dodajte pancetu i češnjak. Pržite dok panceta ne postane zlatna i hrskava. Češnjak izvadite.
- Dodajte naribanu ili na ploške narezanu tikvicu i kratko pirjajte – nekoliko minuta, dok ne omekša i lagano se karamelizira.
- U međuvremenu u zdjelici pomiješajte žumanjke, parmezan i obilje svježe mljevenog papra. Ovo je baza kremastog umaka.
- Ubacite ocijeđene špagete u tavu s pancetom i tikvicama, dobro promiješajte pa maknite s vatre.
- Odmah umiješajte smjesu jaja i sira, uz dodavanje malo sačuvane vode od kuhanja – samo koliko je potrebno da se stvori svilenkasti, kremasti umak. Pazite da se jaja ne skuhaju.
- Poslužite odmah, pospite parmezanom i svježe mljevenim paprom po želji.
Provjerite i naš recept za kremaste carbonara krumpire.
U nastavku možete pronaći još jednostavnih recepata za brzinski ručak.
Dobar tek!