Kad druge ljude pitamo koja im je najdraža svjetska kuhinja, mnogi će kao iz topa ispaliti – talijanska! Kremaste tjestenine mnogima su najdraža hrana, a tradicionalna carbonara možda je i kraljica među njima.
Ako volite carbonaru, mogao bi vam se svidjeti I jednostavni recept koji donosimo u nastavku. Radi se o carbonara zapečenim krumpirima koji su gotovi za tren oka, a okus je čista fantazija.
Carbonara krumpiri – sastojci:
- 1 kg krumpira
- 500 ml vrhnja za kuhanje
- 1 jaje
- 150 g parmezana
- 150 g pancete
- sol, papar
Carbonara krumpiri – priprema:
- Krumpire skuhajte u ljusci.
- U zdjelici pomiješajte jaje, vrhnje za kuhanje, parmezan i začine, a pancetu narežite na sitne kockice.
- Krumpire oljuštite i narežite pa ih posložite u maslacem premazanu posudu koja može ići u pećnicu.
- Preko krumpira rasporedite kockice pancete pa sve prelijte smjesom s vrhnjem.
- Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
- Poslužite toplo ili hladno uz omiljenu salatu.
Provjerite i naš recept za sočnu zapečenu carbonaru, a u nastavku možete pronaći još kremastih ideja za brzi ručak.
Dobar tek!