Carbonara krumpiri jednostavan su ručak koji će sve oduševiti
(Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana
Ovaj ručak je stvarno neodoljiv: Imamo recept za carbonara krumpire
24-10-2025
Piše
Zadovoljna.hr
Kad druge ljude pitamo koja im je najdraža svjetska kuhinja, mnogi će kao iz topa ispaliti – talijanska! Kremaste tjestenine mnogima su najdraža hrana, a tradicionalna carbonara možda je i kraljica među njima.
Ako volite carbonaru, mogao bi vam se svidjeti I jednostavni recept koji donosimo u nastavku. Radi se o carbonara zapečenim krumpirima koji su gotovi za tren oka, a okus je čista fantazija.
Carbonara krumpiri – sastojci:
- 1 kg krumpira
- 500 ml vrhnja za kuhanje
- 1 jaje
- 150 g parmezana
- 150 g pancete
- sol, papar
Carbonara krumpiri – priprema:
- Krumpire skuhajte u ljusci.
- U zdjelici pomiješajte jaje, vrhnje za kuhanje, parmezan i začine, a pancetu narežite na sitne kockice.
- Krumpire oljuštite i narežite pa ih posložite u maslacem premazanu posudu koja može ići u pećnicu.
- Preko krumpira rasporedite kockice pancete pa sve prelijte smjesom s vrhnjem.
- Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
- Poslužite toplo ili hladno uz omiljenu salatu.
Nema čega nema
Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste
ISPLATIVA KUPOVINA
Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja
Ne, oči vas ne varaju
Torbi koju smo ugledali u centru Zagreba jedni se dive, a drugi čude – baš je fascinantna
Provjerite i naš recept za sočnu zapečenu carbonaru, a u nastavku možete pronaći još kremastih ideja za brzi ručak.
Francuski krumpir: Jelo koje će zasititi male i velike gladuše
Recept za kremastu tjesteninu s rajčicama, pripremi se prije nego se zagrije kuhinja
Isprobajte ovu preukusnu tjesteninu od slanutka koja oduševljava okusom
Tope se u ustima: Recept za lazanje s piletinom i dva fantastična umaka
300 kalorija manje: Trik za kremastu tjesteninu s graškom koja se priprema u jednom loncu
Ručak za 20-ak minuta: Božanstveno kremasta tjestenina
Dobar tek!