Carbonara krumpiri jednostavan su ručak koji će sve oduševiti
(Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana
Ovaj ručak je stvarno neodoljiv: Imamo recept za carbonara krumpire
24-10-2025
Piše
Zadovoljna.hr
Kad druge ljude pitamo koja im je najdraža svjetska kuhinja, mnogi će kao iz topa ispaliti – talijanska! Kremaste tjestenine mnogima su najdraža hrana, a tradicionalna carbonara možda je i kraljica među njima.
Ako volite carbonaru, mogao bi vam se svidjeti I jednostavni recept koji donosimo u nastavku. Radi se o carbonara zapečenim krumpirima koji su gotovi za tren oka, a okus je čista fantazija.
Carbonara krumpiri – sastojci:
- 1 kg krumpira
- 500 ml vrhnja za kuhanje
- 1 jaje
- 150 g parmezana
- 150 g pancete
- sol, papar
Carbonara krumpiri – priprema:
- Krumpire skuhajte u ljusci.
- U zdjelici pomiješajte jaje, vrhnje za kuhanje, parmezan i začine, a pancetu narežite na sitne kockice.
- Krumpire oljuštite i narežite pa ih posložite u maslacem premazanu posudu koja može ići u pećnicu.
- Preko krumpira rasporedite kockice pancete pa sve prelijte smjesom s vrhnjem.
- Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
- Poslužite toplo ili hladno uz omiljenu salatu.
Sretan Božić!
Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić
NEMAJU KONKURENCIJE
Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima
Cjenovno prihvatljiva
Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji
Provjerite i naš recept za sočnu zapečenu carbonaru, a u nastavku možete pronaći još kremastih ideja za brzi ručak.
Francuski krumpir: Jelo koje će zasititi male i velike gladuše
Recept za kremastu tjesteninu s rajčicama, pripremi se prije nego se zagrije kuhinja
Isprobajte ovu preukusnu tjesteninu od slanutka koja oduševljava okusom
Tope se u ustima: Recept za lazanje s piletinom i dva fantastična umaka
300 kalorija manje: Trik za kremastu tjesteninu s graškom koja se priprema u jednom loncu
Ručak za 20-ak minuta: Božanstveno kremasta tjestenina
Dobar tek!