Cimet rolice s glazurom od sira
Cimet rolice s glazurom od sira (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Zamirisat će cijeli dom: Mekane i neodoljive cimet rolice tope se u ustima i mame na još

16-11-2024 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Cimet rolice prava su poslastica koja mami mirisom i bogatim okusom cimeta u mekanom, tijestu koje se topi u ustima.

Kombinacija cimeta i šećera stvara savršeni nadjev, dok glazura od krem sira ili šećera daje završni sjaj i okus kojem je teško odoljeti.

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Zagrebački street style u minici i efektnim čizmama - 5 Žena sa stilom Crnka iz Zagreba u potpuno crnoj kombinaciji koja je tip-top, no čizme su glavni adut Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji

Donosimo vam klasični recept za domaće cimet rolice koje će vaš dom ispuniti toplinom i mirisom blagdana.

Cimet rolice – sastojci:

Za tijesto:

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 paketić suhog kvasca
  • 250 ml mlakog mlijeka
  • 100 g šećera
  • 80 g maslaca, otopljenog
  • 1 jaje
  • Prstohvat soli

Za nadjev:

  • 150 g smeđeg šećera
  • 1-2 žlice cimeta
  • 60 g maslaca, sobne temperature

Za glazuru:

  • 100 g krem sira
  • 50 g maslaca, sobne temperature
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 žličica vanilin šećera ili ekstrakta vanilije

Cimet rolice - priprema:

  1. U velikoj posudi pomiješajte brašno i sol. Ako koristite suhi kvasac, dodajte ga sada; ako koristite svježi kvasac, otopite ga u toplom mlijeku sa žličicom šećera i pustite da se aktivira 5-10 minuta.
  2. U sredini brašna napravite udubljenje i ulijte mlijeko, otopljeni maslac, šećer i jaje. Zamijesite glatko i elastično tijesto, koje se ne lijepi za ruke. Po potrebi, dodajte još malo brašna. Tijesto ostavite pokriveno na toplom mjestu oko 1 sat ili dok se ne udvostruči u volumenu.
  3. U posudici pomiješajte smeđi šećer i cimet. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini u pravokutnik debljine oko 1 cm. Premažite ga omekšalim maslacem i ravnomjerno pospite smjesom šećera i cimeta.
  4. Zarolajte tijesto u čvrstu roladu. Izrežite rolice širine 2-3 cm i stavite ih u namašćen lim za pečenje, ostavljajući malo razmaka između njih.
  5. Ostavite rolice da se dižu još barem pola sata dok pećnicu zagrijavate na 180 stupnjeva.
  6. Pecite rolice 20-25 minuta, dok ne postanu zlatne boje. Pazite da se ne prepeku kako bi ostale mekane.
  7. U zdjeli pomiješajte krem sir, maslac, šećer u prahu i vanilin šećer. Po potrebi dodajte mlijeko kako biste dobili glatku glazuru.
  8. Prelijte toplu glazuru po vrućim cimet rolicama i poslužite ih tople ili hladne.

Provjerite i recept za rolice s pistacijom, a ako tražite još ideja za klasične kolače, pite, savijače i torte, inspirirajte se našim popisom od 100 recepata na jednom mjestu. 

Cimet rolice s jabukama Ako ste mislili da ne može bolje, u cimet rolice ubacite jabuke i dobit ćete divotu od deserta Buhtle s jabukama s bloga like chocolate Kakva kombinacija! Recept za buhtle s jabukama koje se prave lako, a tako su mekane Buhtle Recept za buhtle: Mekane "debeljuce" koje nas vraćaju u djetinjstvo Džin-tonik krafne Džin-tonik krafne: Recept za slasticu koja će oduševiti ljubitelje omiljenog pića Krafnice Krafne od samo tri sastojka, a nijedan nije kvasac? Probajte ove mini slastice od banane Slika nije dostupna Zvjezdice s cimetom: Recept za kekse koji se savršeno uklapaju u blagdansku atmosferu

Dobar tek!