Cimet rolice s glazurom od sira
Cimet rolice s glazurom od sira (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Zamirisat će cijeli dom: Mekane i neodoljive cimet rolice tope se u ustima i mame na još

16-11-2024 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Cimet rolice prava su poslastica koja mami mirisom i bogatim okusom cimeta u mekanom, tijestu koje se topi u ustima.

Kombinacija cimeta i šećera stvara savršeni nadjev, dok glazura od krem sira ili šećera daje završni sjaj i okus kojem je teško odoljeti.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Doris Dragović MODEL BEZ KONKURENCIJE Ni Doris Dragović nije odoljela najpopularnijem zimskom kaputu

Donosimo vam klasični recept za domaće cimet rolice koje će vaš dom ispuniti toplinom i mirisom blagdana.

Cimet rolice – sastojci:

Za tijesto:

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 paketić suhog kvasca
  • 250 ml mlakog mlijeka
  • 100 g šećera
  • 80 g maslaca, otopljenog
  • 1 jaje
  • Prstohvat soli

Za nadjev:

  • 150 g smeđeg šećera
  • 1-2 žlice cimeta
  • 60 g maslaca, sobne temperature

Za glazuru:

  • 100 g krem sira
  • 50 g maslaca, sobne temperature
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 žličica vanilin šećera ili ekstrakta vanilije

Cimet rolice - priprema:

  1. U velikoj posudi pomiješajte brašno i sol. Ako koristite suhi kvasac, dodajte ga sada; ako koristite svježi kvasac, otopite ga u toplom mlijeku sa žličicom šećera i pustite da se aktivira 5-10 minuta.
  2. U sredini brašna napravite udubljenje i ulijte mlijeko, otopljeni maslac, šećer i jaje. Zamijesite glatko i elastično tijesto, koje se ne lijepi za ruke. Po potrebi, dodajte još malo brašna. Tijesto ostavite pokriveno na toplom mjestu oko 1 sat ili dok se ne udvostruči u volumenu.
  3. U posudici pomiješajte smeđi šećer i cimet. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini u pravokutnik debljine oko 1 cm. Premažite ga omekšalim maslacem i ravnomjerno pospite smjesom šećera i cimeta.
  4. Zarolajte tijesto u čvrstu roladu. Izrežite rolice širine 2-3 cm i stavite ih u namašćen lim za pečenje, ostavljajući malo razmaka između njih.
  5. Ostavite rolice da se dižu još barem pola sata dok pećnicu zagrijavate na 180 stupnjeva.
  6. Pecite rolice 20-25 minuta, dok ne postanu zlatne boje. Pazite da se ne prepeku kako bi ostale mekane.
  7. U zdjeli pomiješajte krem sir, maslac, šećer u prahu i vanilin šećer. Po potrebi dodajte mlijeko kako biste dobili glatku glazuru.
  8. Prelijte toplu glazuru po vrućim cimet rolicama i poslužite ih tople ili hladne.

Provjerite i recept za rolice s pistacijom, a ako tražite još ideja za klasične kolače, pite, savijače i torte, inspirirajte se našim popisom od 100 recepata na jednom mjestu. 

Cimet rolice s jabukama Ako ste mislili da ne može bolje, u cimet rolice ubacite jabuke i dobit ćete divotu od deserta Buhtle s jabukama s bloga like chocolate Kakva kombinacija! Recept za buhtle s jabukama koje se prave lako, a tako su mekane Buhtle Recept za buhtle: Mekane "debeljuce" koje nas vraćaju u djetinjstvo Džin-tonik krafne Džin-tonik krafne: Recept za slasticu koja će oduševiti ljubitelje omiljenog pića Krafnice Krafne od samo tri sastojka, a nijedan nije kvasac? Probajte ove mini slastice od banane Božićne zvjezdice s cimetom Zvjezdice s cimetom: Recept za kekse koji se savršeno uklapaju u blagdansku atmosferu

Dobar tek!

 

Pročitaj još
Pročitaj još