Cimet rolice s jabukama
Cimet rolice s jabukama (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Ako ste mislili da ne može bolje, u cimet rolice ubacite jabuke i dobit ćete divotu od deserta

04-10-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Cimet rolice prava su poslastica koja mami mirisom i bogatim okusom cimeta u mekanom, tijestu koje se topi u ustima.

Kombinacija cimeta i šećera stvara savršeni nadjev, dok glazura od krem sira ili šećera daje završni sjaj i okus kojem je teško odoljeti, a još kad ubacite ribane jabuke - dobijete klasik koji je još bolji i sočniji.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi

Pročitajte recept:

Cimet rolice s jabukama - sastojci:

za tijesto:

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 paketić suhog kvasca
  • 250 ml mlakog mlijeka
  • 100 g šećera
  • 80 g maslaca, otopljenog
  • 1 jaje
  • Prstohvat soli

za nadjev:

  • 200 g smeđeg šećera
  • 3 žlice cimeta
  • 80 g maslaca, sobne temperature
  • 3 jabuke

za glazuru:

  • 100 g krem sira
  • 50 g maslaca, sobne temperature
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 žličica vanilin šećera ili ekstrakta vanilije

Cimet rolice s jabukama - priprema:

  1. U velikoj posudi pomiješajte brašno i sol. Ako koristite suhi kvasac, dodajte ga sada; ako koristite svježi kvasac, otopite ga u toplom mlijeku sa žličicom šećera i pustite da se aktivira 5-10 minuta.
  2. U sredini brašna napravite udubljenje i ulijte mlijeko, otopljeni maslac, šećer i jaje. Zamijesite glatko i elastično tijesto, koje se ne lijepi za ruke. Po potrebi, dodajte još malo brašna. Tijesto ostavite pokriveno na toplom mjestu oko 1 sat ili dok se ne udvostruči u volumenu.
  3. Naribajte jabuke i po želji dodajte nekoliko kapi limuna. U posudici pomiješajte smeđi šećer i cimet. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini u pravokutnik debljine oko 1 cm. Premažite ga omekšalim maslacem i ravnomjerno pospite smjesom šećera i cimeta pa stavite i naribane jabuke.
  4. Zarolajte tijesto u čvrstu roladu. Izrežite rolice širine 2-3 cm i stavite ih u namašćen lim za pečenje, ostavljajući malo razmaka između njih.
  5. Ostavite rolice da se dižu još barem pola sata dok pećnicu zagrijavate na 180 stupnjeva.
  6. Pecite rolice 20-25 minuta, dok ne postanu zlatne boje. Pazite da se ne prepeku kako bi ostale mekane.
  7. U zdjeli pomiješajte krem sir, maslac, šećer u prahu i vanilin šećer. Po potrebi dodajte mlijeko kako biste dobili glatku glazuru.
  8. Prelijte toplu glazuru po vrućim cimet rolicama i poslužite ih tople ili hladne.

Dobar tek!

Cimet rolice s jabukama Cimet rolice s jabukama (Foto: Shutterstock)

Pročitajte i naš recept za klasične rolice s cimetom, a imamo i recept za rolice s kremom od pistacija. 

Ako tažite još recepata za jednostavne kolače, torte, pite i savijače inspirirajte se našim popis od 100 slatkih recepata na jednom mjestu. 

Kolač sa šljivama i sirom Ovaj kolač izgleda kao otvorene buhtle, iznenadit će vas koliko je ukusan

Buhtle Recept za buhtle: Mekane "debeljuce" koje nas vraćaju u djetinjstvo

Buhtle s jabukama s bloga like chocolate Kakva kombinacija! Recept za buhtle s jabukama koje se prave lako, a tako su mekane

Krafne Detaljan postupak: Najbolji recept za klasične krafne pjenaste poput oblaka

Pročitaj još
Pročitaj još