Cimet rolice s jabukama
Cimet rolice s jabukama (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Ako ste mislili da ne može bolje, u cimet rolice ubacite jabuke i dobit ćete divotu od deserta

04-10-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Cimet rolice prava su poslastica koja mami mirisom i bogatim okusom cimeta u mekanom, tijestu koje se topi u ustima.

Kombinacija cimeta i šećera stvara savršeni nadjev, dok glazura od krem sira ili šećera daje završni sjaj i okus kojem je teško odoljeti, a još kad ubacite ribane jabuke - dobijete klasik koji je još bolji i sočniji.

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Ulična moda u centru Zagreba - 12 I visoke čizme Trudnica iz Zagreba vrhunski se sredila, nosi najpoželjniju zimsku haljinu, i to kratki model

Pročitajte recept:

Cimet rolice s jabukama - sastojci:

za tijesto:

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 paketić suhog kvasca
  • 250 ml mlakog mlijeka
  • 100 g šećera
  • 80 g maslaca, otopljenog
  • 1 jaje
  • Prstohvat soli

za nadjev:

  • 200 g smeđeg šećera
  • 3 žlice cimeta
  • 80 g maslaca, sobne temperature
  • 3 jabuke

za glazuru:

  • 100 g krem sira
  • 50 g maslaca, sobne temperature
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 žličica vanilin šećera ili ekstrakta vanilije

Cimet rolice s jabukama - priprema:

  1. U velikoj posudi pomiješajte brašno i sol. Ako koristite suhi kvasac, dodajte ga sada; ako koristite svježi kvasac, otopite ga u toplom mlijeku sa žličicom šećera i pustite da se aktivira 5-10 minuta.
  2. U sredini brašna napravite udubljenje i ulijte mlijeko, otopljeni maslac, šećer i jaje. Zamijesite glatko i elastično tijesto, koje se ne lijepi za ruke. Po potrebi, dodajte još malo brašna. Tijesto ostavite pokriveno na toplom mjestu oko 1 sat ili dok se ne udvostruči u volumenu.
  3. Naribajte jabuke i po želji dodajte nekoliko kapi limuna. U posudici pomiješajte smeđi šećer i cimet. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini u pravokutnik debljine oko 1 cm. Premažite ga omekšalim maslacem i ravnomjerno pospite smjesom šećera i cimeta pa stavite i naribane jabuke.
  4. Zarolajte tijesto u čvrstu roladu. Izrežite rolice širine 2-3 cm i stavite ih u namašćen lim za pečenje, ostavljajući malo razmaka između njih.
  5. Ostavite rolice da se dižu još barem pola sata dok pećnicu zagrijavate na 180 stupnjeva.
  6. Pecite rolice 20-25 minuta, dok ne postanu zlatne boje. Pazite da se ne prepeku kako bi ostale mekane.
  7. U zdjeli pomiješajte krem sir, maslac, šećer u prahu i vanilin šećer. Po potrebi dodajte mlijeko kako biste dobili glatku glazuru.
  8. Prelijte toplu glazuru po vrućim cimet rolicama i poslužite ih tople ili hladne.

Dobar tek!

Cimet rolice s jabukama Cimet rolice s jabukama (Foto: Shutterstock)

Pročitajte i naš recept za klasične rolice s cimetom, a imamo i recept za rolice s kremom od pistacija. 

Ako tažite još recepata za jednostavne kolače, torte, pite i savijače inspirirajte se našim popis od 100 slatkih recepata na jednom mjestu. 

Kolač sa šljivama i sirom Ovaj kolač izgleda kao otvorene buhtle, iznenadit će vas koliko je ukusan

Buhtle Recept za buhtle: Mekane "debeljuce" koje nas vraćaju u djetinjstvo

Buhtle s jabukama s bloga like chocolate Kakva kombinacija! Recept za buhtle s jabukama koje se prave lako, a tako su mekane

Krafne Detaljan postupak: Najbolji recept za klasične krafne pjenaste poput oblaka

Pročitaj još
Pročitaj još