Tikvice su mnogima omiljeno povrće jer se uistinu mogu pripremati na sto načina. Možemo ih stavljati u složence, razne vrste variva i rižota, raditi od njih juhe ili umake, pripremati na grillu ili pohati, jesti na "lešo", puniti ih, napraviti od njih zdravu zamjenu za tjesteninu…
Mogućnosti je mnogo, a jedna od njih je i čips od tikvica. Ako ga dosad niste probali, učinite to jer nećete požaliti kada prvi put okusite to hrskavo zadovoljstvo.
SASTOJCI:
2 srednje tikvice
maslinovo ulje
sol
PRIPREMA:
1. Tikvice ogulite, operite i narežite na tanke ploške pomoću mandoline ili nekog drugog rezača. Ako imate tikvice u čije ste podrijetlo sigurni i znate da nisu špricane, ne morate ih guliti.
2. Dva veća protvana obložite masnim papirom za pečenje. Položite na njih ploške tikvica i pazite da se ne preklapaju. Svaku plošku premažite maslinovim uljem s donje i gornje strane te posolite.
3. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva i pecite oko sat vremena, tj. dok ne dobiju zlatnožutu boju i postanu hrskave.
Dobar tek!