Kad su kolači u pitanju, volimo ići na sigurno. Kombinacija beze kora, višanja i ukusne kreme koja se brzo kuha, jednostavno je pun pogodak.

Jedan takav recept s nama je podijelila food blogerica Staša. Njezin beze kolač s višnjama osvojit će vas na prvi zalogaj, a priprema je dosta jednostavna. U nastavku pročitajte recept za stari kolač koji nikad neće izaći iz mode.

Beze kolač s višnjama – sastojci:

Za kore:

  • 6 bjelanjaka
  • 350 g šećera
  • Žlica octa

Za žutu kremu:

  • 4 dl mlijeka
  • 6 žumanjaka
  • 6 žlica brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 150 g šećera
  • 125 g maslaca

Voćni sloj:

  • 400 g višanja
  • 6 žlica šećera
  • 50 ml vode
  • 2 žlice gustina

Dodatno:

  • Vrhnje za šlag

Beze kolač s višnjama – priprema:

  1. Pripremite kore. Bjelanjke umutiti i postepeno dodavati šećer. Na kraju dodati ocat. Mutiti otprilike 15 minuta. Staviti u pleh i peći oko 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva. Uzmite najveći pleh jer ćemo koru prepoloviti.
  2. Pripremite žutu kremu. 300 ml mlijeka staviti da zakuha. Žumanjke miksati sa šećerom, brašnom i preostalim mlijekom. Kad mlijeko prokuha, maknuti s vatre i dodati smjesu sa žumanjcima pa vratiti ponovno na vatru. Kad smjesa postane gušća miksati mikserom, najslabijom jačinom. Maknuti s vatre, dodati omekšali maslac. Prekriti folijom i pustiti da se ohladi.
  3. Pripremiti višnje. Pomiješati višnje i šećer. U 50 ml vode dodati gustin pa umiješati u višnje i miješati dok voćna smjesa ne zakuha.
  4. Umutiti 400 vrhnja za šlag, neka bude mekši nego inače, jer je potrebno da kore upiju tekućinu. 3 žlice dodati u žutu kremu pa dobro izmutiti. Ostatak iskoristiti za premaz torte.
  5. Koru prepoloviti po dužini. Na polovicu kore staviti žutu kremu pa višnje. Višnje preklopiti drugom polovicom kore, staviti žutu kremu i na kraju šlag.

Beze kolač s višnjama Beze kolač s višnjama (Foto: Instagram@kuvajte_sa_stasom)

Kremati kolač s višnjama zvijezda je profila kuvajte_sa_stašom na Instagramu, a u nastavku pronađite još zvjezdanih recepata koji će uljepšati uskrsni stol. 

Torta od kokosa s malinama Kokos-torta s malinama: Kremasta slastica s manje kalorija koju nije problem pripremiti

Bijeli čupavci s malinama prema receptu Dine Đekić Sočni, ukusni, ma savršeni! Recept za čupavce s bijelom čokoladom i malinama

Kolač od jogurta Uspije baš svima: Recept za najbrži kolač od jogurta "na čaše"

Posni kolač s višnjama Bez jaja i mlijeka: Recept za posni kolač s višnjama

Prženice s jabukama Recept za skroman i tako fin kolač s jabukama čiji miris podsjeća na bakinu kuhinju

Mimoza torta Mimoza: Recept za osvježavajuću tortu koja simbolizira žensku snagu

Mileramka s palačinkama Mileramka s palačinkama: Recept za genijalnu tortu koja osvježava

Čokoladna mileram torta Recept za čokoladnu mileram tortu koja osvaja na prvi zalogaj

Dobar tek! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju