Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

"Antiinflacijski jastučići": Recept za jelo od mljevenog mesa

08-09-2022 Piše L.Š.
komentari

Inflacija je pogodila svaki džep. To najviše osjetimo kad odemo u trgovinu kako bismo kupili namirnice za pripremu ručka. Vlada nam je danas priskočila u pomoć i ograničila cijene osnovnih namirnica.

Vladin jesenski paket mjera limitirao je cijene mlijeka, brašna, ulja, miješanog mljevenog mesa, šećera i nekih komada svinjetine, koji će biti jeftiniji za čak 30 posto.

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Zagrebački street style u minici i efektnim čizmama - 5 Žena sa stilom Crnka iz Zagreba u potpuno crnoj kombinaciji koja je tip-top, no čizme su glavni adut Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji

Kako bismo iskoristili ove prihvatljive namirnice, pripremili smo recept za jastučiće punjene mljevenim mesom koji su brzo gotovi, a oduševit će i klince i odrasle. Sve što trebate učiniti je zamijesiti glatko tijesto, napuniti ga mljevenim mesom i staviti u pećnicu.

Jastučići s mljevenim mesom – Sastojci:

Za tijesto:

  • 400 g glatkog brašna
  • 200 g oštrog brašna
  • 400 ml mlijeka
  • 50 ml ulja
  • 1 suhi kvasac
  • 1 žlica šećera
  • Malo soli

Za nadjev:

  • 1 veća glavica luka
  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 1 veća mrkva
  • Sol, papar, peršin

Dodatno

  • 1 jaje za premaz

Jastučići s mljevenim mesom – Priprema:

  1. Zamijesite tijesto. Pomiješajte brašno, sol, šećer i suhi kvasac. U mlako mlijeko dodajte ulje pa spojite sa suhim sastojcima. Mijesite oko 10 minuta kako biste dobili glatko tijesto. Ostavite tijesto da se odmara 45 minuta.
  2. Za to vrijeme pripremite nadjev. Na malo ulja stavite pržiti sitno sjeckani luk i mrkvu narezanu na kockice. Kad luk postane staklast, dodajte mljeveno meso i začine. Dinstajte pola sata uz povremeno miješanje. Nemojte dodavati tekućinu jer će meso pustiti svoje sokove. Meso prije punjenja treba biti suho.
  3. Razvaljajte tijesto na debljinu prsta pa čašom većeg promjera izrežite krugove. Na svaki krug stavite žlicu nadjeva pa spojite krajeve.
  4. Posložite na pleh obložen papirom za pečenje. Svaki jastučić premažite žumanjkom i stavite peći na 200 stupnjeva pola sata.
  5. Ovako pripremljene jastučiće možete jesti tople ili hladne. Odlični su za brzi ručak ili večeru, a super su rješenje i za veliki odmor.

U nastavku se inspirirajte s još jednostavnih i ukusnih recepata: 

Kremasti rižoto s tikvicama i sirom Ako nemate puno vremena, ovaj kremasti rižoto je odlična opcija za ručak

Prutići od tikvica Iskoristite ih dok još traje sezona! Jednostavni, a tako fini recept za hrskave tikvice

Slika nije dostupna Polpete od brokule i sira: Brzinski recept koji će vas osvojiti na prvu

Slika nije dostupna Vitaminska bomba: Recept za ukusnu salatu koja će vas držati sitima cijeli dan

Slika nije dostupna Za ponijeti na plažu ili posao: Recept za laganu salatu od pečenog kukuruza

Dobar tek!