Trenutačno je jedna od najtraženijih torti, a recept je s nama podijelila poznata gastro blogerica Nataša Pralica. Ako je još niste isprobali, sada je pravo vrijeme.
Recept je u nastavku:
Kapri torta - sastojci:
podloga:
- 150 – 160 g petit keksa
krema od jagode:
- 1 l soka od jagode
- 3 pudinga od jagode
- 100 g šećera
krema od vanilije:
- 1 l mlijeka
- 3 pudinga od vanilije
- 150 g šećera
- 200 g margarina ili maslaca (sobne temperature)
čokoladna glazura:
- 150 g čokolade za kuhanje
- 50 ml ulja
dekoracija:
- 500 ml vrhnja za šlag
Kapri torta - priprema:
- Na pladanj postavite obruč promjera 26 cm. Na dno složite petit kekse, bez prethodnog namakanja.
- U zdjeli pomiješajte puding od jagode, šećer i 200 ml soka od jagode. Ostatak soka ulijte u lonac i zagrijte do vrenja. Maknite s vatre, umiješajte pripremljenu smjesu pa vratite kuhati dok se ne zgusne. Vruću kremu odmah prelijte preko keksa i ostavite da se ohladi.
- U zdjeli pomiješajte puding od vanilije, šećer i 200 ml mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte u loncu. Kad mlijeko prokuha, maknite s vatre i umiješajte puding smjesu. Vratite na laganu vatru i kuhajte dok se ne zgusne. Vrući puding prebacite u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi. Ohlađenu kremu izmiksajte, zatim dodajte maslac ili margarin i kratko miksajte dok ne dobijete glatku kremu. Kremu ravnomjerno rasporedite preko ohlađene kreme od jagoda.
- Čokoladu prelijte uljem i otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Glazuru ravnomjerno prelijte preko kreme od vanilije.
- Tortu stavite u hladnjak da se stegne, zatim pažljivo uklonite obruč.
- Vrhnje za šlag izmiksajte u čvrst šlag. Premažite cijelu tortu šlagom. Uz pomoć slastičarske vrećice dodatno ukrasite rubove ili vrh torte po želji. Tortu držite u hladnjaku do posluživanja.
Dobar tek!
Pogledajte i video recept.
Tražite još ideja za blagdanske kolače?
Inspirirajte se našim popisom recepaza za blagdanske kolače.
Još niste pronašli savršen recept za tortu ili kremasti kolač?
Pogledajte naš bogati popis od preko 150 slatkih recepata na jednom mjestu.