Recept je u nastavku.
Liker od kestena - sastojci:
- 700 g kestena
- 400 g šećera
- 1 l kvalitetne rakije (ili votke, ako želite blaži okus)
- 500 ml vode
- 1 mahuna vanilije (ili 1 žličica ekstrakta)
Liker od kestena - priprema:
- Kestene zarežite i kuhajte oko 30 minuta, dok ne omekšaju. Ogulite ih i pustite da se ohlade.
- Oguljene kestene stavite u veliku staklenu teglu, prelijte rakijom ili votkom i dodajte mahunu vanilije. Zatvorite i ostavite na tamnom, hladnom mjestu oko 20 dana. Povremeno protresite.
- Nakon 20 dana, od vode i šećera skuhajte sirup. Ohladite ga, a zatim ga umiješajte u liker.
- Liker dobro procijedite kroz gazu ili filter papir.
- Liker prelijte u boce i ostavite da odmori još tjedan dana – što duže stoji, to je bolji.
Dobar tek!
Savjet:
Poslužite liker lagano rashlađen, uz kolače od čokolade ili tiramisu. Ili ga dodajte u kavu za pravi jesenski twist.
Želite li kremastiju verziju? Dodajte malo vrhnja i dobit ćete najfiniji desertni liker, koji će nestati brže nego što mislite.
Volite likere? Pročitajte naš popis recepata za voćne i biljne likere koje možete praviti cijele godine.
Pročitajte i naš recept za namaz od kestena.