Uskrsna torta
Uskrsna torta (Foto: Profimedia)
Zdravlje & prehrana

Torta koja raste iz šume: Recept za najčarobniju uskrsnu slasticu

15-04-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Pripreme za Uskrs su u punom jeku, a ako ste još uvijek u potrazi za slasticama koje žete napraviti, mi smo tu da vam pomognemo.

U nastavku vam donosimo recept za mahovinastu tortu, slasticu koja će oduševiti sve u čijem društvu ćete provesti blagdane. 

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Osim što će oduševiti okusom, ova torta osvaja i svojim izgledom u obliku jajeta i bojom za koju je zaslužna za torte neobična slastica.

Mahovinasta torta - sastojci:

Kore:

  • 120 g svježeg baby špinata
  • 120 ml ulja
  • 1 prstohvat soli
  • 5 jaja
  • 200 g kristalnog šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 350 g glatkog brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • oštro brašno za posipanje lima

Krema:

  • 250 g mascarponea
  • sok od pola limuna
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g maslaca + maslac za premazivanje lima

Za ukrašavanje:

  • jestivo cvijeće
  • šećerna jaja

Mahovinasta torta - priprema:

  1. Špinat izmiksajte s uljem i prstohvatom soli u glatki pire.
  2. Jaja izmiksajte s obje vrste šećera u gustu pjenu.
  3. Pomiješajte s pireom od špinata i umiješajte prosijano brašno s praškom za pecivo.
  4. Gotovo tijesto ravnomjerno rasporedite na lim s visokim rubom, prethodno namašćen i posut oštrim brašnom.
  5. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 30 minuta.
  6. Nakon pečenja ostavite da se ohladi u limu, a zatim ga preokrenite. Izrežite dvije kore u obliku jajeta.
  7. Preostalu koru izmrvite.
  8. Za kremu pomiješajte mascarpone sa sokom od limuna i šećerom u prahu. Na kraju dodajte otopljeni maslac.
  9. Polovicu kreme ravnomjerno rasporedite na jednu koru i prekrijte drugom korom. Zatim cijelu tortu premažite preostalom kremom.
  10. Površinu obilno pospite preostalim mrvicama.
  11. Ukrasite jestivim cvijećem i šećernim jajima.

Dobar tek!

Ako tražite još ideja za jednostavne kolače, kremaste torte, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu, a za vas smo izdvojili i najpopularnije slastice koje se uvijek nađu na uskrsnom stolu.

 

Uskrsna torta Uskrsna torta (Foto: Profimedia)

U nastavku su recepti za još nekoliko slastica koje uključuju mascarpone, ali i recept za domaći mascarpone:

Domaći mascarpone Potrebna su samo dva sastojka da napravite najkremastiji domaći mascarpone

Voćni kolač s mascarpone sirom Brzo se priprema, još brže nestaje: Recept za kolač koji podsjeća na voćni tiramisu

Tiramisu brownie Sve divote u jednom kolaču: Donosimo recept za tiramisu brownie

Tiramisu s jagodama Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjura

Tiramisu s limunom Tiramisu od limuna: Najlakši recept za ljetnu verziju prefinog kolača

 

Pročitaj još
Pročitaj još