Iako je inspiriran popularnim desertom u čaši, mnogi ga vole još i više, stoga smo za vas pripremili recept za jednostavniju verziju ove kremaste slastice koja se ne peče.
Recept možete pronaći u nastavku.
Monte kolač - sastojci:
- 1l mlijeka
- 12 žlica gustina
- 10 žlica šećera
- 200 g margarina ili maslaca
- 500 ml slatkog vrhnja
- 300 g čokolade za kuhanje
- 200 g petit keksa + mlijeko za umakanje
Monte kolač - priprema:
- Pripremite bijelu kremu. U manjoj posudi pomiješajte 200 ml mlijeka, 12 žlica gustina (Gussnel) i 10 žlica šećera. U ostatak uzavrelog mlijeka polako ulijevajte pripremljenu smjesu, neprestano miješajući da se ne stvore grudice. Kuhajte dok se ne zgusne, a zatim maknite s vatre i ostavite da se potpuno ohladi. U ohlađenu kremu umiješajte 200 g margarina ili maslaca i dobro izmiksajte da postane glatka.
- Pripremite tamnu kremu. U loncu zagrijavajte 500 ml slatkog vrhnja i dodajte 30 dag čokolade za kuhanje. Miješajte na laganoj vatri dok se čokolada potpuno ne otopi, ali pazite da ne zavrije. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi.
- U dublji lim složite red keksa (po želji – npr. petit beurre), prethodno ih kratko umočite ili poškropite mlijekom. Preko keksa ravnomjerno rasporedite bijelu kremu. Na bijelu kremu pažljivo prelijte crnu kremu. Kolač stavite u hladnjak preko noći da se dobro stegne.
Savjet: Ako više volite biskvit, možete njime zamijeniti kekse. Klasični biskvit možete pripremiti po našem provjerenom receptu. Nakon što premite biskvit, nastavite slijediti recept.
Ako pak tražite još ideja za kremaste kolače, jednostavne torte, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.
Dobar tek!