Polako nam stižu prve jagode i oduševljavaju sve obožavatelje ove ukusne i osvježavajuće voćke. Neki najviše vole uživati u svježim plodovima bez ikakvog dodatka, a mnogo je onih koji jagode vole ubaciti u deserte. Danas vam donosimo recept za najjednostavniji – muffine s jagodama.

Muffini s jagodama - sastojci:

  • 3 srednja jaja
  • 10 dag šećera u prahu
  • 8 dag maslaca sobne temperature
  • 10 dag oštrog brašna
  • 20 dag jagoda

Muffini s jagodama - priprema:

  1. Maknite peteljke s jagoda, operite ih i zatim narežite na ploške. Pripremite protvan za muffine i ubacite u njega papirnate košarice.
  2. Maslac sobne temperature i šećer miksajte dok ne dobijete glatku i kompaktnu smjesu. Trebat će vam otprilike pet minuta. Dodajte jedno po jedno jaje i dobro miksajte nakon svakog. Zatim kuhačom ili silikonskom špatulom u smjesu lagano umiješajte brašno. Na kraju u smjesu dodajte narezane jagode i lagano promiješajte.
  3. Žlicom rasporedite smjesu u protvan. Muffine pecite 20-ak minuta na 180 Celzijevih stupnjeva, ovisno o jačini pećnice. Muffini moraju biti zlatnožute boje kada su gotovi.

Dobar tek!

Inspirirajte se ostalim receptima za muffine:

Muffini s bundevom i čokoladom Savršen spoj: Recept za sočne muffine s bundevom i čokoladom 3 kreativna i zdrava doručka koja će djeca obožavati - 7 Kad ponestane ideja: 3 kreativna i zdrava doručka koja će djeca obožavati Muffini s jabukama i zobenim pahuljicama Za doručak, desert i sve između: Recept za sočne muffine s jabukama Muffini s kokicama Mekani iznutra, hrskavi izvana: Recept za potpuno drugačije muffine s tajnim sastojkom Muffini s mandarinama Muffini s mandarinama: Sočni desert koji ćete smućkati za pet minuta Pizza muffini Doručak, ručak i(li) večera: Recept za brze i slasne pizza-muffine Muffini s kokosom Gotovi za tren: Fini muffini od kokosa bez trunke brašna

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju