Zdravlje & prehrana
Recept za rolice sa šunkom i sirom koje nastaju za 15 minuta, a nestaju još brže
02. siječnja 2024
Piše
Zadovoljna.hr
Panirane rolice sa šunkom i sirom posebno će se svidjeti djeci (Foto: Shutterstock)
Najjednostavniji sastojci uvijek čine najukusnija jela, a rolice sa sirom i šunkom pravi su dokaz te tvrdnje. Ovaj je recept gotov za tren oka, a nastaje od sastojaka koje vjerojatno već imate doma.
Sve što treba učiniti jest šunku i sir složiti na tost, zarolati, panirati i kratko ispeći u dubokom ulju.
U nastavku pročitajte recept koji uspijeva baš svima, a najviše će oduševiti klince.
Rolice sa šunkom i sirom – sastojci:
- 300 g tosta
- 150 g šunke
- 150 g sira
- sirni namaz po želji
Za paniranje:
- 1 jaje
- brašno
- krušne mrvice
- sol, papar, češnjak
Rolice sa šunkom i sirom – priprema:
- Odrežite rubove tosta pa ga razvaljajte valjkom za tijesto.
- Tost premažite sirnim namazom, dodajte šnitu šunke i sira pa zarolajte.
- Panirajte svaku rolicu. Prvo je stavite u brašno, zatim u razmućeno jaje, a na kraju u krušne mrvice začinjene solju, paprom i češnjakom u prahu.
- Rolice pržite u ulju dok ne poprime zlatnu boju.
- Poslužite uz omiljeni umak.
Savjet: Umjesto šunke i sira, tost možete napuniti bilo kojim drugim nadjevom. To može biti mljeveno meso, špek, kobasica, a može biti i veggie verzija - sa svježim sirom i špinatom ili pak bilo kojim drugim povrćem.
U nastavku možete pronaći još ukusnih ideja za brzi ručak.
Ručak za pet minuta: Brzi recept za fine rolice od šunke i sira
Ne može jednostavnije i brže: Recept za lisnate rolice od dva sastojka
Pileće rolice punjene mozzarellom: Najlakši recept za fini ručak za koji će se tražiti repete
Recept za pileće rolice s tikvicama i sirom hrskave izvana, a mekane i sočne iznutra
"Ovo se mora probati": Recept za putar kiflice koje su dobrodošle na svakom slavlju
Recept za fantastične kiflice s premazom koji ih čini rumenima i tako slasnima
Kiflice od krumpira s kremastim nadjevom toliko su ukusne da mogu zamijeniti ručak
Recept za najmekše kiflice koje su dobile pohvale i od pravih pekara
Dobar tek!