Paštetu možete napraviti od ostataka mesa iz juhe
Paštetu možete napraviti od ostataka mesa iz juhe (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Ostalo vam je piletine iz juhe? Za 10 minuta pripremite najfiniju paštetu

24-03-2025 Piše L.Š.
komentari

Ako ste skuhali pileću juhu s puno povrća, a unutra ste stavili dijelove pileta koje inače baš i ne volite, naša je preporuka da napravite ukusnu domaću paštetu.

Sve što vam treba jest kuhana piletina (leđa, vrat, kost od prsa, iznutrice, nogice) i povrće po želji. Obično se u juhu dodaje mrkva, luk, celer, karfiol, peršin i slično povrće, ali vi možete iskoristiti povrće i dijelove pileta koje ste stavili u juhu.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi

U nastavku možete pronaći recept.

Pašteta od piletine - sastojci

  • Kuhana piletina iz juhe, oko 300 g
  • Kuhano povrće iz juhe
  • 1 tvrdo kuhano jaje
  • dva srednja kisela krastavca
  • 1 velika žlica senfa
  • 2 velike žlice kiselog vrhnja
  • 2 žlice maslinova ulja
  • sok pola limuna
  • sol, papar

Pašteta od piletine - priprema:

  1. Ohladite dijelove pileta koje ste kuhali u juhi i pažljivo prstima odvojite meso od kostiju. Možete koristiti i pileću kožu, a također i iznutrice – želudac, srce i jetricu.
  2. Skuhajte jedno jaje.
  3. U sjeckalicu stavite meso koje ste odvojili od kostiju i tetiva i jaje narezano na kockice. Miksajte sve dok ne dobijete kremastu teksturu.
  4. Dvije trećine paštete prebacite u drugu zdjelu, a jednu trećinu ostavite u sjeckalici. Sada u sjeckalicu dodajte krastavce koje ste prethodno nasjeckali, senf, kiselo vrhnje i maslinovo ulje. Miksajte sve dok ne dobijete kremastu teksturu. Ova će smjesa biti nešto rjeđa. Ručno je pomiješajte s ostatkom paštete koji ste odvojili i dobit ćete svilenkastu paštetu.
  5. Na kraju dodajte limunov sok i začinite po želji pa ohladite prije posluživanja.

Dobar tek!

Savjet: Ako želite pripremiti paštetu od pilećih prsa, jednostavno ih skuhajte u slanoj vodi skupa s povrćem po želji pa nastavite slijediti recept.

Pileća pašteta Pileća pašteta (Foto: Shutterstock)

Provjerite i naš recept za domaću juhu od pilećih nogica i recept za najfiniju juhu od kostiju. te recept za pogačice od pire-krumpira koji je ostao od jučer. 

Uskoro će Uskrs, spremite ideje i što učiniti s ostacima kuhane šunke. 

U nastavku možete pronaći još finih recepata za recikliranje hrane. 

Arancini Ako želite napraviti nešto brzo, a neodoljivo za današnji ručak, provjerite ovaj recept Slika nije dostupna Recept za fantastične okruglice zbog kojeg ćete uvijek skuhati nešto više riže Slika nije dostupna Kiflice od krumpira s kremastim nadjevom toliko su ukusne da mogu zamijeniti ručak

 Dobar tek! 

 

Pročitaj još
Pročitaj još