Sve što vam treba jest kuhana piletina (leđa, vrat, kost od prsa, iznutrice, nogice) i povrće po želji. Obično se u juhu dodaje mrkva, luk, celer, karfiol, peršin i slično povrće, ali vi možete iskoristiti povrće i dijelove pileta koje ste stavili u juhu.
U nastavku možete pronaći recept.
Pašteta od piletine - sastojci
- Kuhana piletina iz juhe, oko 300 g
- Kuhano povrće iz juhe
- 1 tvrdo kuhano jaje
- dva srednja kisela krastavca
- 1 velika žlica senfa
- 2 velike žlice kiselog vrhnja
- 2 žlice maslinova ulja
- sok pola limuna
- sol, papar
Pašteta od piletine - priprema:
- Ohladite dijelove pileta koje ste kuhali u juhi i pažljivo prstima odvojite meso od kostiju. Možete koristiti i pileću kožu, a također i iznutrice – želudac, srce i jetricu.
- Skuhajte jedno jaje.
- U sjeckalicu stavite meso koje ste odvojili od kostiju i tetiva i jaje narezano na kockice. Miksajte sve dok ne dobijete kremastu teksturu.
- Dvije trećine paštete prebacite u drugu zdjelu, a jednu trećinu ostavite u sjeckalici. Sada u sjeckalicu dodajte krastavce koje ste prethodno nasjeckali, senf, kiselo vrhnje i maslinovo ulje. Miksajte sve dok ne dobijete kremastu teksturu. Ova će smjesa biti nešto rjeđa. Ručno je pomiješajte s ostatkom paštete koji ste odvojili i dobit ćete svilenkastu paštetu.
- Na kraju dodajte limunov sok i začinite po želji pa ohladite prije posluživanja.
Dobar tek!
Savjet: Ako želite pripremiti paštetu od pilećih prsa, jednostavno ih skuhajte u slanoj vodi skupa s povrćem po želji pa nastavite slijediti recept.

Provjerite i naš recept za domaću juhu od pilećih nogica i recept za najfiniju juhu od kostiju. te recept za pogačice od pire-krumpira koji je ostao od jučer.
Uskoro će Uskrs, spremite ideje i što učiniti s ostacima kuhane šunke.
U nastavku možete pronaći još finih recepata za recikliranje hrane.
Dobar tek!