Pohana bazga
Pohana bazga (Foto: Stockfood)
Zdravlje & prehrana

Jeste li ikad pohali bazgu? Ako niste, vrijeme je da probate, prefino je

13-05-2025 Piše L.Š.
komentari

Dok se najčešće koristi za pripremu sirupa, čajeva i likera, postoji još jedan način kako se može iskoristiti bazga, savršen je za grickanje i uživanje s ekipom.

Pohani cvjetovi bazge prava su sezonska delicija: hrskavi, nježno aromatični i savršeno lagani. Donosimo vam recept za ovo jednostavno, a izuzetno posebno jelo koje oduševljava na prvi zalogaj.

U trendu Zagrebački street style u minici i efektnim čizmama - 5 Žena sa stilom Crnka iz Zagreba u potpuno crnoj kombinaciji koja je tip-top, no čizme su glavni adut Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji

Pohana bazga - sastojci:

  • 8–10 većih svježih cvjetova bazge (neprskanih)
  • 2 jaja
  • 150 ml mlijeka ili mineralne vode
  • 100 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • 1 žlica šećera (po želji)
  • ulje za prženje
  • šećer u prahu

Pohana bazga -priprema:

  1. Cvjetove bazge oprati pod mlazom vode, kratko. Dovoljno ih je i lagano protresti kako bi se uklonili eventualni kukci ili nečistoće.
  2. U zdjeli umutiti jaja, dodati mlijeko ili mineralnu vodu, pa postepeno umiješati brašno, sol i šećer. Smjesa treba biti glatka i bez grudica, guste teksture poput one za palačinke.
  3. U tavi zagrijati ulje na srednje jakoj vatri – mora biti dovoljno duboko da cvjetovi „plivaju“ prilikom prženja.
  4. Svaki cvijet se umače u pripremljeno tijesto tako da cijeli bude prekriven, a zatim se stavlja u vruće ulje. Pržiti s obje strane do zlatno-smeđe boje (oko 1–2 minute po strani).
  5. Gotove cvjetove izvaditi na papirnate ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće.
  6. Posuti šećerom u prahu te poslužiti toplo.

Dobar tek!

Pohana bazga savršeno se slaže sa sladoledom od bazge. Porovjerite naš recept za kremasti sladoled od bazge. 

Savjeti: Za slatku varijantu može se dodati malo vanilin šećera u tijesto, a za slanu verziju izostaviti šećer i poslužiti s umakom od jogurta i češnjaka.

Pohana bazga Pohana bazga (Foto: Stockfood)

Ovdje možete pronaći sve recepte s bazgom na jednom mjestu. 

U nastavku možete pronaći još recepata s bazgom. 

Sok od bazge Bakin recept za domaći sirup od bazge, s njim se ne može pogriješiti Pjenušac od bazge Zamislite tople večeri uz čašu pjenušca od bazge, evo provjereni recept Koktel s domaćim likerom od bazge Recept za liker od bazge: Ovo je savršen dodatak ljetnim koktelima Bazga džin Bazga-džin: Recept za super verziju popularnog pića koje se lako priprema

Dobar tek i živjeli! 

 

Pročitaj još
Pročitaj još