Punjene čokoladice s okusom peperminta - sastojci
- 300 g šećera u prahu
- 120 ml kondenziranog mlijeka
- 1 čajna žličica ekstrakta od peperminta
- 300 g tamne čokolade
- 1 jušna žlica suncokretova ulja
Punjene čokoladice s okusom peperminta - priprema
- U posudu ulijte kondenzirano mlijeko i ekstrakt te promiješajte. Malo-pomalo, u nekoliko navrata, dodajte šećer i dobro povežite sa smjesom. Ako primijetite da je malo vlažna i ljepljiva pod prstima nakon što ste dodali sav šećer, ubacite još jednu žlicu dok ne dobijete kompaktnu smjesu koja se ne lijepi.
- List masnog papira za pečenje pospite s malo šećera u prahu i na njega prebacite smjesu. Oblikujte duguljasti valjak i zamotajte ga u papir, a potom stavite u zamrzivač na sat vremena.
- Netom prije nego što smjesu izvadite iz zamrzivača nakon hlađenja, otopite čokoladu na laganoj vatri i dodajte u nju žlicu ulja kako biste dobili lijepu i sjajnu glazuru. Pripremite protvan ili pladanj obložen papirom za pečenje, na koji ćete slagati čokoladice.
- Izvadite valjak iz zamrzivača i oštrim nožem režite tanje šnite, debljine otprilike pola centimetra, ali slobodno možete narezati i deblje ako želite da čokoladice imaju više punjenja. Svaku šnitu umočite u čokoladu pomoću vilice pa prebacite na pripremljeni pladanj.
- Kada ste gotovi s glaziranjem čokoladica, prebacite pladanj u hladnjak na 30 minuta kako bi se stisnule. Nakon toga stavite ih u kutiju s poklopcem i čuvajte u hladnjaku do deset dana.
U nastavku pronađite još recepata za ukusne sitne deserte.