Miris ruma uvijek nekako podsjeća na toplinu doma usred zime i na božićne kolačiće. A u kombinaciji sa čokoladom i mljevenim lješnjacima stvara slatku idilu stvorenu za vikend popodneva. Jedan takav opojni čokoladni zalogajčić pronašli na blogu Sweetheart

Baš nikad mi nije prerano za okuse Božića. Cimet i ljeti stavljam u jogurt, klinčić i đumbir redoviti su sastojci mojih čajeva, a čokolada je čokolada. Zar ne?

Neću se bojati hedonizma. Odlučila sam uvijek dodati malo ruma u sve što radim, čisto da zamiriše. Potrošit ću i zadnji gram badema i čokolade da se podsjetim da smijem zaustaviti trenutak, udahnuti i pojesti dvije čokoladne bombice nad najfinijim tanjurićem.

Miris ruma uvijek nekako podsjeća na toplinu doma usred zime i na božićne kolačiće

Sastojci za rum kuglice:

150 g čokolade
50 g maslaca
150 g miješano mljevenih lješnjaka i badem/pistacija
2 žlice ruma + 2 žlice smeđeg šećera
2 žlice ruma

1. Čokoladu i maslac otopite na pari. Dodajte mljevene lješnjake i bademe, promiješajte.

2. Rum i šećer zagrijavajte da se šećer otopi i ostavite da se lagano prohladi, zatim dodajte u smjesu s čokoladom i promiješajte. Dodajte još 2 žlice ruma, promiješajte i oblikujte masu u kuglice.

3. Kuglice stavite u frižider na nekoliko sati da se stisnu. Uvaljajte ih u kakao, cimet, mljevene kekse, šećer u prahu ili otopljenu čokoladu.

Ako vam treba još inspiracije za slatki božićni stol pročitajte i:

>> Najlakši recept za medenjake

>> Prhki i mirisni: Recept za keksiće bez koji ne može proći niti jedan Božić

>> Neodoljivi čokoladni raspucanci: Jednostavna poslastica s kojom ćete osvojiti goste

>> Recept za svaki blagdanski stol: Brzinski kolačići od đumbira