Miris ruma uvijek nekako podsjeća na toplinu doma usred zime i na božićne kolačiće. A u kombinaciji s čokoladom i mljevenim lješnjacima stvara slatku idilu stvorenu za vikend-popodneva. Jedan takav opojni čokoladni zalogajčić pronašli smo na blogu "Anja kuha" blogerice Anje Bajt.
Cimet i ljeti stavljam u jogurt, klinčić i đumbir redoviti su sastojci mojih čajeva, a čokolada je čokolada. Zar ne?
Neću se bojati hedonizma. Odlučila sam uvijek dodati malo ruma u sve što radim, čisto da zamiriše. Potrošit ću i zadnji gram badema i čokolade da se podsjetim da smijem zaustaviti trenutak, udahnuti i pojesti dvije čokoladne bombice nad najfinijim tanjurićem.
Sastojci za rum-kuglice:
150 g čokolade
50 g maslaca
150 g miješanih mljevenih lješnjaka i badema/pistacija
2 žlice ruma + 2 žlice smeđeg šećera
2 žlice ruma
1. Čokoladu i maslac otopite na pari. Dodajte mljevene lješnjake i bademe, promiješajte.
2. Rum i šećer zagrijavajte da se šećer otopi i ostavite da se lagano prohladi, zatim ih dodajte u smjesu s čokoladom i promiješajte. Dodajte još dvije žlice ruma, promiješajte i oblikujte masu u kuglice.
3. Kuglice stavite u frižider na nekoliko sati da se stisnu. Uvaljajte ih u kakao, cimet, mljevene kekse, šećer u prahu ili otopljenu čokoladu.
Više recepata Anje Bajt pronađite na njezinu blogu "Anja kuha".
Dobar tek!