Cimet i ljeti stavljam u jogurt, klinčić i đumbir redoviti su sastojci mojih čajeva, a čokolada je čokolada. Zar ne?
Neću se bojati hedonizma. Odlučila sam uvijek dodati malo ruma u sve što radim, čisto da zamiriše. Potrošit ću i zadnji gram badema i čokolade da se podsjetim da smijem zaustaviti trenutak, udahnuti i pojesti dvije čokoladne bombice nad najfinijim tanjurićem.
Sastojci za rum-kuglice:
- 150 g čokolade
- 50 g maslaca
- 150 g miješanih mljevenih lješnjaka i badema/pistacija
- 2 žlice ruma + 2 žlice smeđeg šećera
- 2 žlice ruma
Rum kuglice možete uvaljati u kokos (Foto: Shutterstock)
Postupak za rum kuglice:
- Čokoladu i maslac otopite na pari. Dodajte mljevene lješnjake i bademe, promiješajte.
- Rum i šećer zagrijavajte da se šećer otopi i ostavite da se lagano prohladi, zatim ih dodajte u smjesu s čokoladom i promiješajte. Dodajte još dvije žlice ruma, promiješajte i oblikujte masu u kuglice.
- Kuglice stavite u frižider na nekoliko sati da se stisnu. Uvaljajte ih u kakao, cimet, mljevene kekse, šećer u prahu ili otopljenu čokoladu.
Ako tražite ideje za kremaste kolače, torte, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.
Inspirirajte se ostalim receptima za slatke kuglice i kekse: