Voćna kremšnita – sastojci:
- 500 g lisnatog tijesta
Žuta krema:
- 3 pudinga od vanilije
- 6 žlica šećera
- 200 g maslaca
- 1 litra mlijeka
- 2 žumanjka
- 200 ml vrhnja za šlag
Voćni sloj:
- 400 g šumskog voća ( može bilo koje voće)
- 1 puding od maline ili jagode
- 5 žlica šećera
- 50 ml vode
Voćna kremšnita – priprema:
- Dva komada lisnatog tijesta razvaljate na oblik pravokutnika, izbodite vilicom i pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
- Od litre mlijeka odvojiti 200 ml, a ostatak staviti da zakuha sa šećerom. Razmutiti pudinge i žumanjke u 200 ml mlijeka. Kad je mlijeko zakuhalo, maknuti s vatre pa dodati puding. Vratiti na laganu vatru i miješati dok se ne zgusne. U vreli puding dodati maslaca i miješati dok se ne rastopi. Prekriti folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.
- Skuhati voćnu sloj. Voće po izboru staviti na vatru pa dodati šećer. Kad zakuha usitniti štapnim mikserom. Dodati i puding razmućen u 50 ml vode. Kuhati do željene gustoće pa ostaviti da se ohladi.
- U ohlađenu žutu kremu dodati razmućeno slatko vrhnje pa pomiješati mikserom.
- Složiti kolač. Na jednu koru lisnatog tijesta rasporediti pola žute kreme. Na žutu kremu staviti voćni sloj pa preko njega drugu polovicu žute kreme. Na kraju poklopiti drugom lisnatom korom i posipati šećerom u prahu.
Savjet: Voće ne morate miksati štapnim mikserom ako volite grublju teksturu. Završnu koru lisnatog tijesta možete izmrviti pa tako završiti kolač, kako bi ga kasnije bilo lakše rezati i jesti.
Tako dobra kremšnita u kombinaciji sa šumskim voćem oduševljava svako nepce (Foto: Instagram@kuvajte_sa_stasom)
Recept za ove ukusne i mirisne kremšnite možete pronaći na profilu kuhajte_sa_stasom na Instagramu, a u nastavku možete pronaći još slatkih recepata.
Dobar tek!