Voćna kremšnita
Voćna kremšnita (Foto: Instagram@kuvajtesastasom)
Zdravlje & prehrana

Recept koji spaja sve najbolje od kremšnite i voćnog kolača

06-04-2023 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Isprobavanje novih kolača, jako je zabavan posao, međutim, vječni klasici ne mogu nadmašiti te slatko eksperimentiranje. Jedan od kolača kojemu se uvijek vraćamo je i slasna kremšnita – kraljica kremastih kolača koju smo ovoga puta obukli u proljetno ruho.

 

Voćna kremšnita – sastojci:

  • 500 g lisnatog tijesta
U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Žuta krema:

  • 3 pudinga od vanilije
  • 6 žlica šećera
  • 200 g maslaca
  • 1 litra mlijeka
  • 2 žumanjka
  • 200 ml vrhnja za šlag

Voćni sloj:

  • 400 g šumskog voća ( može bilo koje voće)
  • 1 puding od maline ili jagode
  • 5 žlica šećera
  • 50 ml vode

Voćna kremšnita – priprema:

  1. Dva komada lisnatog tijesta razvaljate na oblik pravokutnika, izbodite vilicom i pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
  2. Od litre mlijeka odvojiti 200 ml, a ostatak staviti da zakuha sa šećerom. Razmutiti pudinge i žumanjke u 200 ml mlijeka. Kad je mlijeko zakuhalo, maknuti s vatre pa dodati puding. Vratiti na laganu vatru i miješati dok se ne zgusne. U vreli puding dodati maslaca i miješati dok se ne rastopi. Prekriti folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.
  3. Skuhati voćnu sloj. Voće po izboru staviti na vatru pa dodati šećer. Kad zakuha usitniti štapnim mikserom. Dodati i puding razmućen u 50 ml vode. Kuhati do željene gustoće pa ostaviti da se ohladi.
  4. U ohlađenu žutu kremu dodati razmućeno slatko vrhnje pa pomiješati mikserom.
  5. Složiti kolač. Na jednu koru lisnatog tijesta rasporediti pola žute kreme. Na žutu kremu staviti voćni sloj pa preko njega drugu polovicu žute kreme. Na kraju poklopiti drugom lisnatom korom i posipati šećerom u prahu. 

Savjet: Voće ne morate miksati štapnim mikserom ako volite grublju teksturu. Završnu koru lisnatog tijesta možete izmrviti pa tako završiti kolač, kako bi ga kasnije bilo lakše rezati i jesti. 

Recept za ove ukusne i mirisne kremšnite možete pronaći na profilu kuhajte_sa_stasom na Instagramu, a u nastavku možete pronaći još slatkih recepata. 

Ako tražite još recepata za kremaste kolače, jednostavne torte, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu. 

Ledeni vjetar Recept za ledeni vjetar, kolač stvoren za sve prigode Mileram torta Kremasta fantazija: Recept za mileram-tortu sa šumskim voćem Beze kolač s višnjama Mekane kore i tako dobra krema glavne su zvijezde beze kolača s višnjama Mileramka s palačinkama Mileramka s palačinkama: Recept za genijalnu tortu koja osvježava Bijeli čupavci s malinama prema receptu Dine Đekić Sočni, ukusni, ma savršeni! Recept za čupavce s bijelom čokoladom i malinama Zagrebačka kremšnita s podlogom od keksa Recept za zagrebačke kremšnite s podlogom od keksa

Dobar tek! 

Pročitaj još
Pročitaj još