Slastica koja odgovora ovom opisu, zasigurno je američki brownie, tradicionalni desert koji je brzo prešao njihove granice i udomaćio se u kuhinjama cijelog svijeta.
Ovi popularni kolačići ime su dobili po svojoj smeđoj boji, a njihov okus i tekstura malo koga mogu ostaviti ravnodušnim.
Za pripremu čokoladnih brownija trebat će vam čokolada, nekoliko osnovnih sastojaka koje imate u hladnjaku i smočnici, a njihov najveći plus (osim okusa), činjenica je da ćete za pripremu uprljati samo jednu zdjelu. Većinu posla će obaviti pećnica, a savršeni su za popodnevna druženja uz kavu.
Čokoladni brownie – sastojci:
- 200 g tamne čokolade
- 100 g mliječne čokolade
- 100 g bijele čokolade
- 150 g maslaca
- 200 g šećera
- 140 g glatkog brašna
- 3 jaja
- Žličica ekstrakta vanilije
- Voće za ukras
Čokoladni brownie – priprema:
- Na pari otopite čokoladu, šećer i maslac. Kad je čokolada otopljena, a sve tri vrste su se dobro promiješale, odvojite nekoliko žlica čokolade za ukras.
- U otopljenu čokoladu dodajte jedno po jedno jaje miješajući mikserom na najmanjoj brzini.
- Dodajte brašno, također lagano miješajući mikserom. Na kraju dodajte ekstrakt vanilije.
- Pleh obložite papirom za pečenje. Ulijte smjesu i pecite 25 minuta u pećnici ugrijanoj na 170 stupnjeva.
- Površina biskvita trebala bi imati koru. Režite na kvadrate, prelijte čokoladom i ukrasite voćem po želji.
U nastavku pročitajte još ideja za čokoladne poslastice koje su brzo gotove.
Dobar tek!