Ljetne večeri na otvorenom, uz najdražu ekipu i omiljeno piće – recept su za uživanje kakvo se malo s čime može usporediti.

U moru osvježavajućih ljetnih koktela, džin-tonik je uvijek favorit broj jedan. Na prvu jednostavno piće koje povezuje dva osnovna sastojka, zapravo je podloga za neograničene kombinacije okusa.

Maline, jagode, naranče, cimet i razni začini već tradicionalno upotpunjuju ovaj jednostavni koktel.

Mi vam danas donosimo brzinski recept za osvježavajući džin-tonik sa zamrznutim šumskim voćem kojega ćete pripremiti u svega nekoliko minuta, a okus je doista nešto posebno.

Ledeni džin-tonik sa šumskim voćem – sastojci: 

  • Šumsko voće
  • Svježa sjeckana jagoda
  • Džin
  • Tonik
  • Kriške limuna
  • Listići mente
  • Led

Ledeni džin-tonik sa šumskim voćem – priprema:

  1. U čašu stavite zaleđeno šumsko voće i nasjeckanu svježu jagodu.
  2. Dodajte limun narezan na deblje kriške.
  3. Dodajte led pa sve prelijte džinom. Dodajte listić mente pa sve prelijte tonikom.

Napomena

Količine nisu točno navedene pa omjer džina, tonika i voća možete odrediti prema vlastitom ukusu. Stručnjaci napominju da je najbolji omjer 1:3 u korist tonika te da ga trebamo sipati preko četiri kockice leda ( u standardnoj čaši za džin) i četiri puta promiješati.

Recept za genijalni osvježavajući koktel s nama je podijelila food blogerica Staša, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu You Tube kanalu te u nastavku.

Bazga-džin Bazga-džin: Recept za super verziju popularnog pića koje se lako priprema Ljubičasti džin-tonik Napravite ljubičasti džin-tonik koji će vas osvojiti i okusom i izgledom Džin-tonik sladoledi različitih okusa - 5 Gotovo za tren: Napravite sladoled od džin-tonika u šest različitih aroma Džin-tonik s jagodama Iskoristite sezonu jagoda i napravite ružičasti džin-tonik baš fina okusa Džin tonik s kavom Džin-tonik s kavom savršen je koktel za kraj radnog tjedna Slika nije dostupna Mmm, to se mora probati: Recept za osvježavajući džin-tonik s breskvom Džin-tonik s lubenicom Ljetna verzija: Recept za džin-tonik s lubenicom Džin-tonik s malinama Džin-tonik s malinama: Osvježavajući koktel stvoren za druženje s prijateljicama

Živjeli! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju