Tjestenina s tunom i brokulom
Tjestenina s tunom i brokulom (Foto: Stockfood)
Zdravlje & prehrana

Odličan topli obrok, ali i salata: Recept za tjesteninu s tunom i brokulom

24-04-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Tjestenina s finim umakom uvijek je dobar izbor za ručak, a pogotovo ona koja obiluje dobrim namirnicama i koja se brzo priprema. Upravo je takva ova tjestenina s tunjevinom i brokulom, a dobra je vijest da eventualne ostatke od ručka možete samo dodatno začiniti maslinovim uljem i sokom od limuna, dodati malo rukole i slatkog kukuruza pa sljedeći dan uživati u izvrsnoj hladnoj salati.

Za zdraviju varijantu dovoljno je običnu tjesteninu zamijeniti integralnom ili onom od heljde, koristiti brokulu kuhanu na pari te konzerviranu tunu u slamuri (vodi) umjesto one u ulju.

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Tjestenina s tunom i brokulom - sastojci:

  • 400 g kratke tjestenine (penne, fusilli, orecchiette)
  • 1 komad brokule
  • 160 g tunjevine iz konzerve (u salamuri)
  • 2 režnja češnjaka
  • 50 g ribanog sira (grana padano, parmezan)
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice soka od limuna
  • sol, papar

Tjestenina s tunom i brokulom - priprema:

  1. Brokulu operite, razdvojite je na cvjetove i skuhajte na pari (oko 7-8 minuta).
  2. Tunjevinu ocijedite, češnjak narežite na listiće.
  3. U veći lonac stavite vodu, kad voda zavrije, dodajte žličicu soli pa ubacite kuhati tjesteninu. Kuhajte prema naputku na pakiranju tjestenine koju koristite.
  4. Zagrijte dublju tavu, dodajte maslinovo ulje i na listiće narezan češnjak, nakon minute dodajte kuhanu brokulu, malo posolite i popaprite pa zalijte limunovim sokom.
  5. Dodajte ocijeđenu tunjevinu i lagano promiješajte kuhačom. Zalijte s malo vode u kojoj se kuha tjestenina.
  6. Kuhanu tjesteninu ocijedite, ostavite oko 100 ml vode od kuhanja pa tjesteninu ubacite u tavu s brokulom i tunjevinom. Izmiješajte pa zalijte vodom od kuhanja i dodajte polovicu naribanog sira.
  7. Poslužite toplo posipano ostatkom naribanog sira.

Dobar tek!

U nastavku možete pronaći još ideja za brzi ručak. 

Retinol salata Jeste li čuli za retinol salatu? Postala je veliki hit jer čuva kožu i vrlo je ukusna Punjena zelena salata Malo kalorija, ali puno proteina: Evo ideje za fini i brzi ručak Salata s jabukama i narom Isprobajte recept za božićnu salatu s rikulom, jabukama i narom Salata od slanutka i avokada ukusna je i brzo gotova Osvježavajuća, a tako fina i bez mesa: Ljetna salata od slanutka i avokada gotova je začas Ljetna salata od leće Puna proteina: Recept za ljetnu salatu s lećom i povrćem

Dobar tek! 

 

Pročitaj još
Pročitaj još