Tjestenina s tunom i brokulom
Tjestenina s tunom i brokulom (Foto: Stockfood)
Zdravlje & prehrana

Odličan topli obrok, ali i salata: Recept za tjesteninu s tunom i brokulom

24-04-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Tjestenina s finim umakom uvijek je dobar izbor za ručak, a pogotovo ona koja obiluje dobrim namirnicama i koja se brzo priprema. Upravo je takva ova tjestenina s tunjevinom i brokulom, a dobra je vijest da eventualne ostatke od ručka možete samo dodatno začiniti maslinovim uljem i sokom od limuna, dodati malo rukole i slatkog kukuruza pa sljedeći dan uživati u izvrsnoj hladnoj salati.

Za zdraviju varijantu dovoljno je običnu tjesteninu zamijeniti integralnom ili onom od heljde, koristiti brokulu kuhanu na pari te konzerviranu tunu u slamuri (vodi) umjesto one u ulju.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi

Tjestenina s tunom i brokulom - sastojci:

  • 400 g kratke tjestenine (penne, fusilli, orecchiette)
  • 1 komad brokule
  • 160 g tunjevine iz konzerve (u salamuri)
  • 2 režnja češnjaka
  • 50 g ribanog sira (grana padano, parmezan)
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice soka od limuna
  • sol, papar

Tjestenina s tunom i brokulom - priprema:

  1. Brokulu operite, razdvojite je na cvjetove i skuhajte na pari (oko 7-8 minuta).
  2. Tunjevinu ocijedite, češnjak narežite na listiće.
  3. U veći lonac stavite vodu, kad voda zavrije, dodajte žličicu soli pa ubacite kuhati tjesteninu. Kuhajte prema naputku na pakiranju tjestenine koju koristite.
  4. Zagrijte dublju tavu, dodajte maslinovo ulje i na listiće narezan češnjak, nakon minute dodajte kuhanu brokulu, malo posolite i popaprite pa zalijte limunovim sokom.
  5. Dodajte ocijeđenu tunjevinu i lagano promiješajte kuhačom. Zalijte s malo vode u kojoj se kuha tjestenina.
  6. Kuhanu tjesteninu ocijedite, ostavite oko 100 ml vode od kuhanja pa tjesteninu ubacite u tavu s brokulom i tunjevinom. Izmiješajte pa zalijte vodom od kuhanja i dodajte polovicu naribanog sira.
  7. Poslužite toplo posipano ostatkom naribanog sira.

Dobar tek!

U nastavku možete pronaći još ideja za brzi ručak. 

Retinol salata Jeste li čuli za retinol salatu? Postala je veliki hit jer čuva kožu i vrlo je ukusna Punjena zelena salata Malo kalorija, ali puno proteina: Evo ideje za fini i brzi ručak Salata s jabukama i narom Isprobajte recept za božićnu salatu s rikulom, jabukama i narom Salata od slanutka i avokada ukusna je i brzo gotova Osvježavajuća, a tako fina i bez mesa: Ljetna salata od slanutka i avokada gotova je začas Ljetna salata od leće Puna proteina: Recept za ljetnu salatu s lećom i povrćem

Dobar tek! 

 

Pročitaj još
Pročitaj još