Knedle od griza mnogima su omiljeni dodatak za juhu
Knedle od griza mnogima su omiljeni dodatak za juhu (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Evo kako napraviti najmekše knedle od griza za juhu, neće se raspasti

17-02-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ako ste ikada pokušali napraviti knedle za juhu, a one su vam ispale pretvrde, raspale se ili se zalijepile, ne brinite – uz ovaj jednostavni recept i nekoliko trikova vaše knedle uvijek će biti mekane, prozračne i savršeno ukusne.

Da bi knedle bile lagane i pahuljaste, ključno je postići pravu konzistenciju smjese. Previše griza može ih učiniti tvrdima, dok premalo može uzrokovati njihovo raspadanje u juhi.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Također, način dodavanja u juhu i temperatura ključanja igraju važnu ulogu u uspjehu ovog jela.

U nastavku provjerite osnovni i najjednostavniji recept. 

Noklice od griza za juhu - sastojci:

  • 1 cijelo jaje
  • 4 ravne žlice ulja
  • 8 ravnih žlica pšeničnoga griza
  • Prstohvat soli

Noklice od griza za juhu - priprema:

  1. U zdjeli vilicom dobro umutite jaje s prstohvatom soli.
  2. Dodajte četiri žlice ulja i ponovno dobro promiješajte.
  3. Umiješajte osam ravnih žlica griza i miješajte dok smjesa ne postane homogena.
  4. Ostavite smjesu da odstoji nekoliko minuta kako bi griz nabubrio i smjesa se zgusnula.
  5. U međuvremenu zagrijte juhu do laganog vrenja; izbjegavajte jako ključanje.
  6. Malom žličicom, prethodno umočenom u juhu, vadite male količine smjese i nježno ih spuštajte u juhu. Noklice će tijekom kuhanja narasti, stoga pazite na veličinu.
  7. Kuhajte ih oko pet minuta na laganoj vatri, zatim ugasite štednjak, poklopite lonac i ostavite knedle da odstoje još nekoliko minuta kako bi postale mekane i prozračne.

Dobar tek!



Pročitajte još savjeta koji će vam pomoći da knedlice od griza ispadnu savršeno. 

  • Ako želite mekše knedle, umjesto ulja možete dodati žličicu otopljenog maslaca.
  • Knedle možete aromatizirati prstohvatom sitno sjeckanog peršina za dodatni okus.
  • Prije nego što stavite sve knedle u juhu, testirajte jednu kako biste bili sigurni da je konzistencija ispravna.
  • Nemojte ih previše miješati kako se ne bi raspale.
  • Ako želite tvrđe noklice, dodajte malo vode. 

Provjerite i recept za vrtićke knedle od griza, savršeni ručak koji ne košta puno, a tako je ukusan. 

Provjerite i recept za juhu od kostiju u kojoj će noklice od griza biti neodoljive, a u nastavku možete pronaći još ukusnih recepata na žlicu. 

  Juha od pilećih nogica Juha od pilećih nogica puna je željenog kolagena, donosimo provjereni bakin recept Zelena povrtna juha oporavit će vašu probavu Ova ukusna juha od zelenog povrća umirit će vašu probavu, ali i cijeli organizam Juha od brokule Brza juha od brokule: Recept za kremasti obrok koji grije dušu i tijelo Kremasta juha od tikvica Ostala vam je još koja tikvica? Onda napravite ovu savršeno kremastu juhu

Dobar tek! 

Pročitaj još
Pročitaj još