Kako bismo imali potpuni doživljaj blagdana, Božić unosimo u svoj dom i tako uživamo u bojama, mirisima i zvucima najljepšega godišnjeg doba.

Galerija Božićno cvijeće Božićno cvijeće - 2 Božićno cvijeće - 3 +5 Božićno cvijeće - 4

Obitelj, zajedništvo, darivanje, blještavilo jelke, mirisni kolačići ili omiljeni blagdanski filmovi - teško je izabrati koji nam se dio Božića najviše sviđa.

Iako priroda trenutačno spava, ipak postoji nekoliko biljnih vrsta koje, baš poput nas, obožavaju ovo doba godine. Božićna zvijezda, imela, božikovina, bršljan i ciklame samo su neke od biljki koje vole zimu i kojima možete uljepšati svoj blagdanski dom.

U nastavku pročitajte kako pomoću zimskih biljaka u dom unijeti prirodni Božić, a u galeriji na početku teksta pronađite inspiraciju kako ovim biljkama urediti dom ovog Božića.

1. Božićna zvijezda

Božićna zvijezda dolazi iz Brazila i jedan je od najpoznatijih simbola Božića. Njezini crveni listovi uljepšavaju naš dom i čine ga baš posebnim. Božićnu zvijezdu možete staviti u staklenu vazu i dodati joj drugo zimsko bilje. Odlično se slaže s bobicama božikovine, a uz dodatak češera napravit ćete pravu božićnu čaroliju.

Božićno cvijeće - 5 Božićna zvijezda (Foto: Living4media)

2. Imela

Iako se imela najbolje slaže s poljupcem, ovog je Božića nemojte objesiti iznad vrata, nego njome ukrasite blagdanski stol. Uz dodatak bršljana napravite predivni i jednostavni aranžman koji će oduševiti obitelj na blagdanskoj trpezi.

Božićno cvijeće - 7 Imela (Foto: Living4media)

3. Bršljan

Bršljan se od davnina uzgaja za dekorativne svrhe. Ovog Božića od bršljana napravite vijenac i njime ukrasite zavjese u prostoriji. Vijencu dodajte koju kuglicu za bor, mašnu i vrpcu i vrlo jednostavno pripremite zaista poseban božićni ukras.

Božićno cvijeće - 1 Bršljan (Foto: Living4media)

4. Božićni kaktus

Ovaj kaktus ime je dobio jer cvjeta baš za vrijeme Božića. Cvjetovi mogu biti raznih boja – narančasti, ružičasti, žuti ili crveni. Kako biste svoj dom uredili ovom posebnom biljkom, stavite je u staklenu posudu i posložite slojeve bobica i suhih trava koje će se super uklopiti u uređenje blagdanskog doma.

Božićno cvijeće - 4 Božićno cvijeće - 4 (Foto: Living4media)

5. Ciklama

Ciklame treba držati u prostorijama u kojima je nešto niža temperatura. Njihovi čarobni cvjetovi u obliku srca i predivni miris čine ih zaista posebnima. Ovog Božića ciklame stavite u kuglice za bor i napravite posve drugačiji aranžman.

Božićno cvijeće - 8 Ciklama (Foto: Living4media)

6. Božićni kukurijek

Iako bijeli cvjetovi izgledaju nježno i krhko, ova predivna biljka dobro podnosi niske temperature. U Hrvatskoj je strogo zaštićena biljka koja se iznimno cijeni. Njome možete ukrasiti prostor ispred kuće. Baš kao što je prikazano na fotografiji, dovoljno je staviti ga na stolicu i vrlo jednostavno stvoriti baš poseban ugođaj.

Božićno cvijeće - 2 Kukurijek (Foto: Living4media)

Najljepši trendovi u ukrašavanju koji će vladati ovoga Božića Božićno drvce Najljepši božićni trendovi u ukrašavanju - 8 Najljepši božićni trendovi u ukrašavanju - 4 +5 Najljepši božićni trendovi u ukrašavanju - 6

7. Božikovina

Zeleni listovi i crvene bobice kao da su stvorene baš za Božić. Efektno će izgledati u vazi, a možete ga staviti i u kalup, preliti vodom i stavite u dvorište. Tako ćete napraviti predivnu ledenu dekoraciju koja će krasiti vaše dvorište sve dok se temperature ne budu podignule.

Božićno cvijeće - 3 Božikovina (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju