Bliži nam se Uskrs i mnogi već počinju razmišljati o ukrašavanju pisanica. S obzirom na okolnosti, ovaj blagdan provest ćemo malo drugačije nego inače.

Galerija Pisanice ukrašene pucketavom folijom +0 Pisanica ukrašena pucketavom folijom

Sad je prava prilika da postanemo malo kreativniji s ukrašavanjem jer vremena imamo napretek, a dobro će nam doći i malo kreativne zabave u društvu ukućana.

Efektne pisanice možete dobiti i uz pomoć obične pucketave folije (tj. folije sa zračnim jastučićima) i tempera.

Možete koristiti kuhana jaja ili ispuhana, tj. prazna, a u tom slučaju budite malo oprezniji pri rukovanju i bojenju.

Odrežite nekoliko komada folije. Na paleti ili većoj plastičnoj tacni razrijedite kistom malo tempere u boji po želji. Zatim kistom premažite dio folije. Pažljivo omotajte jaje u foliju, držite nekoliko sekundi i onda rastvorite foliju.

Položite jaje na suhu i zaštićenu površinu kako bi se tempera osušila.
Ako želite točkice u više različitih boja, na foliju pritisnite samo dio jaja, pričekajte da se tempera posuši i zatim ponovite postupak s drugom bojom dok jaje ne bude prekriveno točkicama.

Također prije ukrašavanja s folijom jaje možete standardnim bojama za pisanice obojiti u željenu boju, a zatim dodati točkasti uzorak po želji.

Pisanica ukrašena pucketavom folijom Pisanica ukrašena pucketavom folijom (Foto: Living4media)

Inspirirajte se ostalim idejama za uskrsno ukrašavanje doma:

Cicamace ukrašene pisanicama - 5 Fotografije koje dokazuju da su cicamace ukrašene pisanicama savršena uskrsna dekoracija Pastelno- zlatna uskrsna jaja na tri načina Tri ideje za ukrašavanje najposebnijih pisanica u košarici Bojanje jaja s rižom Rezultat je divan! Isprobajte jednostavnu tehniku bojenja jaja pomoću riže Ideja za ukrašavanje pisanica bez bez bojanja jaja - 2 Bez bojanja jaja: Preslatka ideja za ukrašavanje pisanica sa samo jednim detaljem Ružičasti Uskrs Ružičasti Uskrs: 20 ideja za dekoracije u boji koja izvrsno paše uz zelenu i zlatnu

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju