Na Badnjak je u katoličkom upisano ime Eva pa osobe koje nose ovo staro žensko ime danas slave imendan. Koje je značenje predivnog ženskog imena koje se ponovno vraća u modu te kakve su osobe koje ga nose provjerite u nastavku.

Biblija je prvi izvor u kojemu se spominje ime Eva pa bismo mogli reći da je Eva prvotno, izvorno žensko ime. Latinski je oblik imena Hawwah i standardni biblijski oblik na nekoliko europskih jezika.

Kršćanska tradicija poznaje Evu kao prvu ženu, onu koju je Bog stvorio iz Adamovog rebra. Hebrejsko Hawwah znači životni dar, a neki drugi izvori ovo ime prevode kao majka svih majki.

Osobe koje nose ovo ime su neustrašive, privlači ih zabranjeno voće i uvijek su spremne na akciju.

Prema podacima Acta Croatice, ime Eva jedno je od najpoznatijih imena na ovih područjima, ali i u svijetu, jer dolazi u raznim verzijama koje nose isto značenje.

Roditelji su obično ime Eva davali djevojčicama rođenim na Badnjak, ali ono se vremenom raširilo i nestalo. Ipak, u zadnje se vrijeme ponovno vraća na liste najpopularnijih ženskih imena, a nosi ih sve više beba u Hrvatskoj. 

Osobe koje nose ovo ime su neustrašive, privlači ih zabranjeno voće i uvijek su spremne na akciju. Određuje to numerologije, odnosno broj tri koji pripada ovom imenu. Osim svoje neustrašivosti, Eve su poznate i po iskrenosti. Osobe iz njihove okoline istaknut će pravednost, racionalnost, požrtvovnost i neustrašivost kao njihove glavne osobine, a naglost i brzopletost – kao njihove glavne mane.

Osim Eva, danas imendan slave i mušlarci koje nose ime Adam. 

Valerija Kakve su osobe koje nose ime Valerija? Margareta Kakve su osobe koje nose ime Margareta? Irena Kakve su osobe koje nose ime Irena? Sabina Kakve su osobe koje nose ime Sabina? Duška Kakve su osobe koje nose ime Duška? Leona Kakve su osobe koje nose ime Leona? Vedrana Kakve su osobe koje nose ime Vedrana? Zdravka Kakve su osobe koje nose ime Zdravka? Valerija Kakve su osobe koje nose ime Valerija?

Sretan imendan!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju