"Znaš li da u Hrvatskoj ne postoji konferencija za mame poduzetnice?"

Čekaj. Što, stvarno? Nemoguće.

Da, moguće je.

Onda je idemo mi napraviti, prisjećaju se Ivana i Zrinka razgovora na jednoj kavi, na kojoj je započela ideja o konferenciji.

Mama i CEO

Ivana je mama petero djece i autorica BABYSTEPS programa poticanja ranog razvoja kod beba i djece. Krenula je u poduzetništvo iz svog dnevnog boravka i zbog svog djeteta koje je bilo neurorizično. Danas se njezin program provodi u devet hrvatskih gradova, a njezino je dijete HOO kategorizirao kao vrhunskog sportaša.

Koferencija za mame poduzetnice Ivana i Zrinka (Foto: CEO mama)

Zrinka je mama trojice dječaka, koja je bila na porodiljnom s trećim djetetom kada je pokrenula food-blog Mamin ručak. Toliko sam se zaljubila u Mamin ručak da sam u jednom trenutka shvatila da ništa drugo nije fer od mene raditi, prisjeća se Zrinka trenutka kada je dala otkaz i zakoračila u poduzetništvo.

Jedan dan mame poduzetnice

Svjesne su da se dan mame poduzetnice uvelike razlikuje od dana drugih poduzetnika.

Mama nikada nema svojih 8 sati rada u miru, već svoj ritam i način rada prilagođava dječjim spavanjima, školskim obvezama i izvanškolskim aktivnostima. Mame se često bore s hrpom pitanja u glavi i grižnjom savjesti mogu li istodobno mogu biti majke i poduzetnice.

No majčinstvo je često i inspiracija za poduzetništvo jer današnji ritam rada ne ostavlja prostor za kvalitetni život.

Otkaz sam dala jer nisam htjela živjeti robotskim načinom života. Htjela sam kvalitetniju svakodnevnicu sa svojom djecom. Odluka je bila teška, ali mogu reći da nikada nisam bila sretnija nego danas, kaže nam Zrinka.

Bogat program i povezivanje s drugim mamama poduzetnicama

Cilj konferencije je okupiti mame poduzetnice, ali i one mame koje rade kod poslodavca i možda još nemaju hrabrosti napraviti korak koji su Ivana i Zrinka napravile.

Svaka poduzetnica zna koliko je teško graditi nešto od nule. Ako si uz to i majka, sve postaje mnogo kompliciranije i teže. Baš zato svaka mama poduzetnica zaslužuje barem jedan dan u godini provesti u društvu onih koji je razumiju u potpunosti, ispričala nam je Ivana razlog zbog kojeg je nastala CEO Mama konferencija i meet-up.

Konferencija će se održati 10. svibnja, uoči Majčina dana u Nikola Tesla Experience Centru u Karlovcu s početkom u 10 sati.

Očekuju vas fantastične inspirativne priče mama poduzetnica, predavanje o mindsetu Mama i poduzetnica – borba za mentalnu slobodu?, predavanje o financijama '4+2(√9+2):5 -x=1 financijskih savjeta za CEO Mamu', panel Majčinstvo i poduzetništvo: ponos i predrasude s fenomenalnim mamama u biznisu te meet-up na kojem se možeš povezati s drugim poduzetnicama i ostvariti novu suradnju.

Ulaznice za prvu hrvatsku konferenciju i meet-up za mame poduzetnice možete nabaviti u sustavu Entrio.

Dodite u Karlovac, jer mame poduzetnice zaslužuju da se njihove priče daleko čuju, kažu nam Ivana i Zrinka za kraj.

Koferencija za mame poduzetnice Ivana i Zrinka (Foto: CEO mama)

Martina Kriste, vlasnica Makrisa Martina Kriste jedna je od žena koje upravo mijenjaju poduzetničku scenu Hrvatske Dragana Eter Od štikle do bauštele: Radila je na kruzerima i za tvrtku ovjenčanu nagradama Emmy, a onda se vratila u Hrvatsku i bacila na građevinu Martina Tuta vlasnica je brenda Biljkoljupka Biljkoljupka: "Mentalitet Balkana jedna je od najvećih zapreka ženskom poduzetništvu u Hrvatskoj" Marina Biljak Marina Biljak: "Žena ženi ne mora biti vuk, a grupa Be Your Own Boss to je i dokazala"

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju