Koji su vaši najdraži božićni kolači? Uz medenjake, linzere, vanilin kiflice, londonere i krešente, mnogi će od nas na popis staviti i raspucance. Maleni kolačići ugodni su oku, prhki i ukusni, a priprema je zaista jednostavna.

Kako bismo raspucance obojili bojama Božića, u klasičnu smjesu smo stavili i žlicu jestive crvene boje. Tako smo dobili oku ugodne i baš posebne keksiće koji će uljepšati blagdanski stol.

Red velvet raspucanci kombinacija su poznate američke torte s crvenim biskvitom i tradicionalnih božićnih kolača. Ako vam se svidjela ova kreativna ideja, u nastavku možete pronaći recept.

Red velvet raspucanci – sastojci:

  • 2 jaja
  • 200 g šećera
  • 150 g rastopljenog maslaca
  • 1 vanilin šećer ili jedna žlica ekstrakta vanilije
  • 1 žlica crvene jestive boje
  • 300 g glatkog brašna
  • Korica jednog limuna
  • Prstohvat soli
  • Pola praška za pecivo i vrh žličice sode
  • Šećer u prahu

Red velvet raspucanci – priprema:

  1. Pomiješajte brašno, prašak, sodu i prstohvat soli. U drugoj zdjeli pjenasto umutite maslac i šećer pa dodajte jaja, najbolje jedno po jedno. Mokroj smjesi dodajte koricu limuna, vaniliju i crvenu boju. Ako boja nije kvalitetna, trebat će vam više od jedne žlice za jarku crvenu boju.
  2. Pomiješajte suhe i mokre sastojke u kompaktnu smjesu pa je stavite u hladnjak na najmanje dva sata.
  3. Izvadite smjesu i oblikujte kuglice veličine oraha. Svaku kuglicu uvaljajte u šećer u prahu i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Napravite razmak između kuglica kako se ne bi zalijepile pri pečenju.
  4. Pecite 10 minuta na 180 stupnjeva.
  5. Neka se ohlade u plehu prije nego što ih prebacite u kakvu dekorativnu božićnu zdjelu.

Crveni raspucanci Crveni raspucanci (Foto: Shutterstock)

Ako ste u potrazi za još ukusnih i jednostavnih recepata, možete ih pronaći u nastavku: 

Trokutići s lješnjacima Trokutići s lješnjacima: Božićni kolačići koji gotovo uvijek prvi nestaju s tacne

Recept za jang kocke Jang kocke: Recept za kolač koji miriše na djetinjstvo

Medenjaci Medenjaci: Recept za blagdanske keksiće koji mogu trajati i do mjesec dana

Božićni cheesecake Recept za jednostavni kolač koji spaja najdraži blagdan s najdražom slasticom

Krešenti Krešenti: Recept za božićne kolačiće koje morate dodati na svoju listu

Ružičaste puslice s čokoladom i kokosom Recept za ružičaste puslice s čokoladom i kokosom koje izgledaju poput ukrasa

Dobar tek! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju