U nastavku vam donosimo recept za raspucance s limunom, osvježavajuću verziju koju ćete odmah zavoljeti.
Raspucanci od limuna - sastojci:
- 2 jaja
- 180g šećera
- 55g maslaca
- 35ml ulja
- žlica ekstrakta od vanilije
- korica i sok od jednog limuna
- 345g brašna
- 1 prašak za pecivo
Raspucanci od limuna - priprema:
- Miksati jaja i šećer pa dodati maslac i ulje. Miksati dok se smjesa ne poveže.
- Dodati vaniliju, sok i koricu limuna i postepeno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo.
- Smjesu dobro povezati, pokriti plastičnom folijom idržati u hladnjaku dva, tri sata.
- Praviti kuglice te ih prvo uvaljati u kristal šećer pa u šećer u prahu.
- Peći na 180 stupnjeva desetak minuta.
- Nakon pečenja će biti mekani, ali moraju biti takvi - kasnije će se stvrdnuti.
- Ovi raspucanci su bili po 20 grama i od ove smjese dobijete točno 36 komada.
Recept za neodoljive raspucance s limunom s nama je podijelila gastroblogerica Antonia Jagodić, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.
Ako tražite još ideja za božićne kekse, inspirirajte se našim popisom recepata za kekse, a ako pak tražite ideje za klasične kolače, torte od sira, pite, savijače i druge slastice, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu. Raspucanci s limunom (Foto: Living4media)