Sigurno se sjećate perioda vladavine visokih čizama. Modeli iznad koljena koji često sežu i do bedara prije 10-ak godina doslovno smo viđali na svakom koraku. Ništa čudno s obzirom na to da je u pitanju jedan od najefektnijih modela obuće. Gotovo da nije bilo slavne modne kuće koja tada nije lansirala svoju varijantu visokih čizama.

Galerija Street style izdanje sa zagrebačke špice Visoke čizme u zagrebačkom street style izdanju Mlada dama sa zagrebačke špice u visokim čizmama +0 Street style izdanje zgodne dame sa zagrebačke špice

Ravno s modnih pista, uz odobrenje najpoznatijih svjetskih trendseterica, ušetale su ponudu komercijalnih brendova i potom u street style kombinacije ljubiteljica mode diljem svijeta.

Nisu im odoljele ni Hrvatice koje uvijek vole ići ukorak s trendovima. Kako to obično biva s dominantnim trendovima koji traju više od jedne sezone, nakon velike popularnosti dolazi do pada potražnje i zasićenja. S obzirom na to da je moda kružni proces, neki funkcionalniji trendovi prije ili kasnije opet se vraćaju na scenu.

Diva iz centra Zagreba: Figura pješčanog sata stvorena za ženstveno crveno izdanje Street style kombinacije iz centra Zagreba - 7 Street style kombinacije iz centra Zagreba - 8 Street style kombinacije iz centra Zagreba - 6 +5 Sophia Loren u crvenoj haljini

Upravo se to trenutno događa s visokim čizmama koje su opet u modi pa ih viđamo i na ulicama hrvatskih gradova. Nosila ih je i jedna zgodna mlada dama na zagrebačkoj špici.

Kožnati model u crnoj boji spojila je s lepršavom kratkom suknjicom ukrašenom točkastim uzorkom i romantičnim Zarinim bijelim kardiganom s crnom kragnom.

Street style izdanje sa zagrebačke špice Street style izdanje sa zagrebačke špice (Foto: Josip Moler/Cropix)

Odjenula je i off-white kaput s naglašenim ramenima i prorezima na rukavima. Od modnih dodataka najviše se istaknula simpatična torbica Chiare Ferragni prepoznatljiva po motivu oka koji se nalazi na preklopu torbice. Mačkastim crnim naočalama i sivom francuskom kapicom ova ljepotica zaokružila je svoje efektno street style izdanje. 

Visoke čizme poput ovih koje nosi naša današnja street style zvijezda najviše se isplati nositi uz kratke odjevne komade jer, očekivano, tako najviše dolaze do izražaja. Ako niste ljubiteljice mini-suknji, u obzir uvijek dolaze kratke hlače ili pak vrlo popularne suknja-hlače.

Visoke čizme u zagrebačkom street style izdanju Visoke čizme u zagrebačkom street style izdanju (Foto: Josip Moler/Cropix)

Dubrovačka špica: Tražena torbica i tenisice sa šljokicama za efektno izdanje Torba Snapshot Marca Jacobsa Torba Snapshot Marca Jacobsa Torba Snapshot Marca Jacobsa u dubrovačkom street style izdanju +8 Golden Goose tenisice

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju